計 劃 學 車

有 咩 要 準 備
有 咩 要 需 知
大 槪 幾 錢 左 右?

想報駕院定係私人學校定係街師傅?

有米既又包Pass..港駕院

有時香港駕駛學X係estate會有promote, 都幾平. 不過唔係學生ge話都差唔多一皮. 小弟係沙田一take pass
不過駕車其實幾危險, 想清楚至好

原帖由 leofong2022 於 2008-12-24 09:57 AM 發表
有時香港駕駛學X係estate會有promote, 都幾平. 不過唔係學生ge話都差唔多一皮. 小弟係沙田一take pass
不過駕車其實幾危險, 想清楚至好

行出街又驚比車撞死,搭車都驚炒車死啦,驚咁多邊度都唔洗去

原帖由 *~ICE~* 於 2008-12-24 10:46 發表

行出街又驚比車撞死,搭車都驚炒車死啦,驚咁多邊度都唔洗去

唔好咁那串先, 我意思即係話駕車個pressure 好大, 判斷要好準, 成日要小心其他environment. 唔小心超易出事

小朋友, 你知唔知 ga

原帖由 leofong2022 於 2008-12-24 12:21 發表

唔好咁那串先, 我意思即係話駕車個pressure 好大, 判斷要好準, 成日要小心其他environment. 唔小心超易出事

小朋友, 你知唔知 ga
我又唔覺得真係需要好似你講要求咁高囉

原帖由 Wai 於 2008-12-24 13:18 發表
我又唔覺得真係需要好似你講要求咁高囉

小心為好, 上次係高速公路我見d人爭線爭到險些出事

撞到/死人好大件事

原帖由 leofong2022 於 2008-12-24 13:28 發表

小心為好, 上次係高速公路我見d人爭線爭到險些出事

撞到/死人好大件事
基本上做人,做咩都要小心係要..不過我唔覺得渣車係一件要特別人先可以去做的事囉

其實就算駕院or街師傅學拿到牌後都應該補鐘吧....

不過自已都係沙田一take pass....再補多4個鐘路路通.....
自己都諗緊補多幾堂.....但駕院的確貴...但又擔心出面師傅(包括李健果啲)質素....