開著引擎(暖氣) 晌車入面zzz 0既注意事項

我聽過如果開著引擊同唔開窗換氣, 晌入面zzz 0既人會中毒死亡
係咪真? 如果開少少窗換氣又會好凍
我會用六張反光紙(比人放晌大銀幕防止太陽直射果d) 遮住前後左右zzzz

唔開暖氣zzz 我應該會凍死....

請指教

原帖由 G544 於 2008-12-25 10:52 發表
我聽過如果開著引擊同唔開窗換氣, 晌入面zzz 0既人會中毒死亡
係咪真? 如果開少少窗換氣又會好凍
我會用六張反光紙(比人放晌大銀幕防止太陽直射果d) 遮住前後左右zzzz

唔開暖氣zzz 我應該會凍死....

請指教

舊車/保養不妥善車輛,排放廢氣系統可能會滲漏導致廢氣滲入車廂

露天應該冇咩問題 , 如果係空氣唔流通o既地方(車房)咁做 = 自殺 :funk: :funk: :funk:

搭單問,車既暖氣係唔係用Engine既冷卻水既熱泥做?

舊款歐洲車暖氣多數係利用水箱水/廢氣溫度加熱

原帖由 AndyWilliams 於 2008-12-25 16:48 發表

舊車/保養不妥善車輛,排放廢氣系統可能會滲漏導致廢氣滲入車廂

咁我係咪應該裝下個車底睇下條喉有冇穿?

原帖由 G544 於 2008-12-25 10:49 PM 發表

唔係呢樣,係d gasket有無穿左~

原帖由 AndyWilliams 於 25/12/2008 19:45 發表
舊款歐洲車暖氣多數係利用水箱水/廢氣溫度加熱

日本車呢?

原帖由 G544 於 2008-12-25 22:49 發表

其實空調系統的『生風喉』亦有機會老化引致車外廢氣滲入車廂

原帖由 eh 於 2008-12-26 01:13 發表

日本車呢?

舊款日本車同歐洲車一樣

以前日本車係同歐洲車買生產技術
例:日產前身係同英國柯士甸買生產技術