窩打老道炒大鑊

旅遊巴搞到同其他車炒埋一堆:funk:

炒左13架車
恐怖

頭先揸車經過見到基本上被撞D車差不多七成可以total lost

我就奇怪緊: 我 7點行窩打老道去尖沙咀,點解會無車的

原帖由 大0樂 於 2009-3-1 22:03 發表
頭先揸車經過見到基本上被撞D車差不多七成可以total lost

做o個架旅遊巴保險呢次杰

原帖由 rickywk 於 2009-3-1 23:25 發表

做o個架旅遊巴保險呢次杰

係杰杰杰,有BENZ有波子有寶馬又九巴,開心死

原帖由 檸檬茶 於 2009-3-1 23:35 發表

係杰杰杰,有BENZ有波子有寶馬又九巴,開心死

可以一次過試晒BENZ,BMW,PROSCHE(好像有LEXUS??)邊部至堅固

點解成日都聽到呢d旅遊巴冇brake炒車
但奇怪又唔見話雙層巴冇brake炒車架喎. . . .
講遠d, 五噸半又係成日收唔切制, 以前響舊屋見過無數咁多次
到底d日本車本身套brake係咪屎過d歐洲車好多?

原帖由 da87 於 2009-3-2 01:43 發表
點解成日都聽到呢d旅遊巴冇brake炒車
但奇怪又唔見話雙層巴冇brake炒車架喎. . . .
講遠d, 五噸半又係成日收唔切制, 以前響舊屋見過無數咁多次
到底d日本車本身套brake係咪屎過d歐洲車好多?

因為巴士公司會check得密好多
旅遊巴嗎?個d只人係細公司仔.邊會check得咁密,同換得咁密呀

原帖由 上上上 於 2009-3-2 04:06 發表

因為巴士公司會check得密好多
旅遊巴嗎?個d只人係細公司仔.邊會check得咁密,同換得咁密呀

同埋普通大巴司機既安全意識都比村巴司機高少少
落呢 d 大斜路,大巴司機通常會鎖低波,
但村巴司機好多時都係繼續用高波,長踩 Brake 算數