買二手車問題

買二手車果時,
1. 係咪約左出黎睇一外表, 如果無咩大問題就渣去車房上架驗車?
2. 驗一次幾錢?
3. 車房會講0的咩呢? 講話有咩要整?
4. 如果驗完, 結果好差咪晒左呢次驗車?
thanks  

原帖由 mclainet 於 2009-6-9 11:39 發表
買二手車果時,
1. 係咪約左出黎睇一外表, 如果無咩大問題就渣去車房上架驗車?
2. 驗一次幾錢?
3. 車房會講0的咩呢? 講話有咩要整?
4. 如果驗完, 結果好差咪晒左呢次驗車?
thanks  

1) 係...睇左表面野...你覺得ok就上架
2) 睇你有無相熟車房.....我果間就唔洗錢...
3) 一般同你check完會講你講邊度有問題,邊度整過,邊度要整..
4) 驗完有結果....買唔買就你自己諗....

回覆 2# 的帖子

Thank you....
無相熟車房啦..... 又要洗錢.... 唉...

原帖由 mclainet 於 2009-6-9 18:03 發表
Thank you....
無相熟車房啦..... 又要洗錢.... 唉...

如果無....一般都最多都係收3,2百

原帖由 蔥頭 於 2009-6-9 18:09 發表

如果無....一般都最多都係收3,2百

咁即係我個friend 老點我, 我問佢去佢相熟車房, 仲話要 $1000...

原帖由 mclainet 於 2009-6-9 22:18 發表

咁即係我個friend 老點我, 我問佢去佢相熟車房, 仲話要 $1000...

好朋友

原帖由 mclainet 於 2009-6-9 22:18 發表

$1000 我就搵HKMI....有晒REPORT....好仔細同詳盡....

果然唔熟唔食