突然對Corolla 同Sienta 有興趣...想問

自我家人開始帶本car雜誌我就開始對車有興趣 (男仔的興趣?)

突然對Corolla 同Sienta 有興趣...想知更多佢地的野..

想問
1. corolla 係最簡單又易渣的車? 維修易+平d(零件)?
2. Corolla Verso............我係2手網頁只係睇到最多得2003版, 但我係google search 有2007 同2009版...點解冇人入?
3. Corolla Axio = ???? (hk冇行)
http://www.japanesenewcars.com/n ... olla_Axio/index.htm

4. Sienta 係唔係冇再出新版?

5.**有咩網頁介紹, 教車的part, engine, 述語等等...
見到d網頁介紹(如上link), 介紹幾多cc engine, 咩vvvt, ..等等..唔識想知

thanks

原帖由 dickxdv 於 2009-6-9 12:17 發表
自我家人開始帶本car雜誌我就開始對車有興趣 (男仔的興趣?)

突然對Corolla 同Sienta 有興趣...想知更多佢地的野..

想問
1. corolla 係最簡單又易渣的車? 維修易+平d(零件)?
2. Corolla Verso............我係2 ...

Corolla Verso 出過一陣無左啦... 同Echo Verso 差唔多時間出...
日本Corolla 房車叫 Corolla Axio ...叫得Axio 一定係水貨

原帖由 ckkong97 於 2009-6-9 13:41 發表

Corolla Verso 出過一陣無左啦... 同Echo Verso 差唔多時間出...
日本Corolla 房車叫 Corolla Axio ...叫得Axio 一定係水貨

冇出, 網上的2007/2009版係假 / 指定地方?

第一次睇雜誌, 都係覺得corolla / sienta 夾眼緣

Sienta款尾喇喎

如果無需要左7個人,你都係買部corolla
或者1.5版runx or fielder啦

原帖由 FW3152 於 2009-6-9 21:50 發表
Sienta款尾喇喎

如果無需要左7個人,你都係買部corolla
或者1.5版runx or fielder啦

款尾= 唔出新?

原帖由 dickxdv 於 2009-6-9 23:00 發表

款尾= 唔出新?

而家仲有做新車,不過有消息傳過年尾會有入替者
我自己就渣緊部前期sienta

原帖由 dickxdv 於 2009-6-9 14:17 發表

冇出, 網上的2007/2009版係假 / 指定地方?

第一次睇雜誌, 都係覺得corolla / sienta 夾眼緣

我指香港行貨...
不過第十代Corolla (E140)真係無左Verso.
Corolla Spacio (Verso) 出左三代咋
97-01
01-06
04-09

原帖由 ckkong97 於 2009-6-9 23:25 發表

我指香港行貨...
不過第十代Corolla (E140)真係無左Verso.
Corolla Spacio (Verso) 出左三代咋
97-01
01-06
04-09

真識做生意, 禁多名的

原帖由 dickxdv 於 2009-6-9 23:32 發表

真識做生意, 禁多名的

Corolla Verso 無市場...1.8L engine 牌費貴...之後變埋七人車點解唔買Picnic (差唔多價錢)

原帖由 ckkong97 於 2009-6-9 23:37 發表

Corolla Verso 無市場...1.8L engine 牌費貴...之後變埋七人車點解唔買Picnic (差唔多價錢)

又係.
想牌費平D就去1500cc 的Sienta?