牌齡點計法??

計唔計在國外時間?? 同埋拿美國車牌 insurance 有冇so?

計唔計在國外時間?? 同埋拿美國車牌 insurance 有冇so?
Mino 發表於 2010-8-12 15:28

1. 唔計
2. 唔計

順便一問, 其實牌齡點計?尤其係再續十年果啲?因為一般得個到期日??

1. 唔計
2. 唔計
ckkong97 發表於 2010-8-12 20:11

真係慘..~.~...咁拿外國車牌咪即係無so = =

my P license is going to be 1 yr soon, can I take da proper license maybe 2 yrs after da P license expired? or 牌齡計as how long I actually holding a active license(expired period not計)?

順便一問, 其實牌齡點計?尤其係再續十年果啲?因為一般得個到期日??
wokin 發表於 2010-8-16 13:13

咁你舊果張仲keep 住架嘛... 而家新牌無簽發日期... 記住keep 舊車牌...

真係慘..~.~...咁拿外國車牌咪即係無so = =
Mino 發表於 2010-8-16 16:45

我1996 年有Ontario G2 牌, 2000 年有G 牌...
我2000 年用G2 牌已經換倒香港 1,2 牌...

我1996 年有Ontario G2 牌, 2000 年有G 牌...
我2000 年用G2 牌已經換倒香港 1,2 牌... ...
ckkong97 發表於 2010-8-16 22:16

G牌係咩黎@@

G牌係咩黎@@
Mino 發表於 2010-8-17 17:30

This
http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/classes.shtml

有車牌無用,保險計你連續買保險幾多年來計算