引擎修補 - Resurs

近排想買支slick 50諗住整整副引擎,等佢爽返d
話晒已經十年車
點知上網睇有人話slick 50有問題

"Teflon=平時用嘅易潔鑊上嘅黑色塗層, 佢嘅熱溶點遠比偈油低, 用喺引擎內部啲咁高温嘅地方, 會好易嬈焦脫落, 變成好似鼻涕咁嘅膠質, 阻礙引擎內部機件運轉, 甚至阻礙偈油流動, 大家有冇聽過呀媽成日駡"用易潔鑊唔好開咁大火呀衰仔, 啲黑色嘢會甩架"......"

呢排係車書成日見到Resurs呢個牌子話點好點好有咩神奇功效
見佢唔係貴就去買左支黎試下, 點知功效真係唔錯
低扭好力左,轉數升得快左
架車依家爽左好多
不過我依家都未用到一江油, 但依家感覺上已經省油過之前

唔知有冇其他ching用過呢隻野覺得佢表現如果?

係啊,我有朋友鋪賣緊lee隻,真係幾唔錯,尤其係10yr或再老o既車會有幾明顯分別.

C+車用幾錢一支...?

C+車用幾錢一支...?
alex_chow 發表於 2010-9-28 11:38

佢SET死左定價$399一支(電油車)
我唔知柴油車一唔一樣

Polytetrafluoroethylene
Melting point :327 °C

eh 發表於 2010-9-28 19:03

一矢中的.

一矢中的.
BIAbenny 發表於 2010-9-28 23:04

不過唔計佢混左其他野入去影響左個melting point
唔敢包一定冇事

eh 發表於 2010-9-28 19:03

你應該去睇下佢既成份先
有Polytetrafluoroethylene既係SLICK 50 等等既程品
呢隻RESURS係全金屬成份,冇Polytetrafluoroethylene