豐田或停止在日本生產出口Corolla汽車

14.10.2010 08:56
日本共同社報道,由於日圓升值,豐田車廠考慮在2013年左右,停止在日本生產,出口到海外的Corolla汽車。車廠暫時未有回應。

之後香港會用咩板?

14.10.2010 08:56
日本共同社報道,由於日圓升值,豐田車廠考慮在201 ...
monchai_kit 發表於 2010-10-14 09:24

強國版 但價錢一樣

我覺得大陸TOYOTA來比, COROLLA (一汽)同REIZ(一汽) 造工都幾好,
VIOS(一汽), CAMRY(廣汽), YARIS(廣汽)就一般

無左日本生產, 我估會係泰國生產, 大家都係右軚.
共產大國只生產左軚 !

無左日本生產, 我估會係泰國生產, 大家都係右軚.
共產大國只生產左軚 !
jwong852 發表於 2010-10-14 10:59

都有咁O既可能性, 上一代accord香港都係賣泰國版

我覺得大陸TOYOTA來比, COROLLA (一汽)同REIZ(一汽) 造工都幾好,
VIOS(一汽), CAMRY(廣汽), YARIS(廣汽)就 ...
bee8013 發表於 2010-10-14 10:50

我係內地坐過REIZ 同VIOS

而家D 內地人真有錢....我連車都冇.....

REIZ 好似係日版MARK X? 正

VOIS 都OK. 但我覺得好似比舊版COROLLA 細D. 窄D

如果日元持續高企, 都冇幾大影響
反正corolla已經今時唔同往日

如果日元持續高企, 都冇幾大影響
反正corolla已經今時唔同往日
da87 發表於 2010-10-14 13:04

Corolla 已經越黎越少新車... 成 19萬9 一架...Deluxe... 貴到無人買....

Corolla 已經越黎越少新車... 成 19萬9 一架...Deluxe... 貴到無人買....
ckkong97 發表於 2010-10-14 13:24

20萬真係1d都唔抵用