龍鼓灘入可唔可以到白泥?

各位車友, 想訂一條車河路線. 青山公路->龍鼓灘->白泥->流浮山.
請問入龍鼓灘後有冇車路到白泥?
唔想再去流浮山入. Thanks.

去龍鼓灘 之後同朋友去返流浮山 先入白泥

回復 2# DanielHO

謝謝. 多年前入龍鼓灘後(過發電廠)有條山路到果邊. 而家好似變咗堆填區. 但google map又好似有.
原來唔得嘅.

回復  DanielHO

謝謝. 多年前入龍鼓灘後(過發電廠)有條山路到果邊. 而家好似變咗堆填區. 但google map又 ...
andy1234 發表於 2011-5-28 19:30

可以試下既 遊車河

唔入得架

垃圾堆填區來

各位車友, 想訂一條車河路線. 青山公路->龍鼓灘->白泥->流浮山.
請問入龍鼓灘後有冇車路到白泥?
唔想再去 ...
andy1234 發表於 2011-5-28 19:22

龍鼓灘吾得...但我上次跟GOOGLE MAP 係田廈路都入到...尾段好有RALLY FEEL ...西部通道橋底出....吾洗入到流浮山迴X處...

回復  DanielHO

謝謝. 多年前入龍鼓灘後(過發電廠)有條山路到果邊. 而家好似變咗堆填區. 但google map又 ...
andy1234 發表於 2011-5-28 19:30

封左了

以前白泥士多可上山玩offroad

而家都封左

回復 7# madebyp90

我上次去白泥到咗村士多處回頭. 左右兩面仲有車路, 而家係唔系封左?
上次紅樹林有好多白鷺. 好正. Anyway, 今次打算出沙灘睇日落.

龍鼓灘吾得...但我上次跟GOOGLE MAP 係田廈路都入到...尾段好有RALLY FEEL ...西部通道橋底出... ...
火野 發表於 2011-5-29 10:45

Thanks. 田廈路唔識入. 淨識濕地公園入流浮山再入白泥. 有rally feel咁正? 我預咗大洗架車.

Thanks. 田廈路唔識入. 淨識濕地公園入流浮山再入白泥. 有rally feel咁正? 我預咗大洗架車. ...
andy1234 發表於 2011-5-29 20:53

http://maps.google.com.hk/maps?f ... mp;ie=UTF8&z=14

try try~