有無師兄開過入梅窩?

想去梅窩,但係ARM ARM先知要PERMIT,有無人CHECK架?
all day? 8am - 6PM?

應該要過checkpoint的吧~~

上網搵到既 , 東涌道就8-6

但係嶼南路無寫明 , 但要permit

講真, 呢d野都幾擾民. search 左好耐, 到到講嘅都唔係好同

想去梅窩,但係ARM ARM先知要PERMIT,有無人CHECK架?
all day? 8am - 6PM?
platinum 發表於 2/6/2011 11:37

要PERMIT冇CHECK POINT,我以前公司幫建築署做南大嶼山工程,一年拎一次有效期一年o既禁區紙行東涌道,粉紅色大大張貼擋風玻璃,有定冇離遠差人一定睇得到,冇得博,一定中,一定抄~~

呢度有申請表一份: http://www.td.gov.hk/filemanager ... /td348(2010.06).pdf

要PERMIT冇CHECK POINT,我以前公司幫建築署做南大嶼山工程,一年拎一次有效期一年o既禁區紙行東涌道,粉 ...
andymhleung 發表於 2011-6-3 15:17

去文具鋪搵張粉紅色紙痴係度扮野XD

我住裡面...如果你無証真係唔好入...假期同大時大節一定有checkpoint...次次唔同地方...我試過晚上返屋企途中有3 個checkpoint

PERMIT 就你唔係裡面住or 工程...你都唔洗念

講真上山洛山係幾爽既...但一入一出要行成百KM...油費貴...坐車入啦....

我住裡面...如果你無証真係唔好入...假期同大時大節一定有checkpoint...次次唔同地方...我試過晚上返屋企途 ...
antony85 發表於 2011-6-4 12:50 AM

唔洗checkpoint, 淨係架車泊低都已經大把機會俾人抄(冇permit一眼睇得出)
仲要行行下都好易撞到警車(得個幾條路, 好難撞唔到)

唔洗checkpoint, 淨係架車泊低都已經大把機會俾人抄(冇permit一眼睇得出仲要行行下都好易撞到警 ...
rai 發表於 2011-6-4 01:45

我覺得貼多張行車証都似樣家...只要見唔到checkpoint....

我張permit 唔洗半年由橙色晒到變左白色...

每次上車都見到個溫度計係50-60度...

以前東涌道係另一張禁區紙,無呢張禁區紙o既大嶼山車只可以晚6朝8用東涌道