回復 8# 123nextg

250GT 好似有二百幾匹
同CC的Camry應該無咁大馬力

有無諗過 Teana / Cefiro?

回復  123nextg

250GT 好似有二百幾匹
同CC的Camry應該無咁大馬力

有無諗過 Teana / Cefiro? ...
wilsonx9 發表於 2011-10-12 22:45

Teana  ok樣,cefiro未見過

回復 12# 123nextg

Cefiro 即係Teana 的前代,尾期CEFIRO樣同TEANA差唔多
呢架內龍超闊落

出牌就唔係我出, camry 馬力大D定250GT 大D?
123nextg 發表於 2011-10-12 21:51

Camry 分2.4 L4同3.0/3.5 V6版... 但係十萬買唔倒Camry 3.5 ...

回復  123nextg

Cefiro 即係Teana 的前代,尾期CEFIRO樣同TEANA差唔多
呢架內龍超闊落 ...
wilsonx9 發表於 2011-10-12 22:56

同carmy 點比??

Camry 分2.4 L4同3.0/3.5 V6版... 但係十萬買唔倒Camry 3.5 ...
ckkong97 發表於 2011-10-12 23:03

2.4 3.0 3.5有咩分別???

2.4 3.0 3.5有咩分別???
123nextg 發表於 2011-10-12 23:05

引擎cc 大細... 馬力都好大分別...加上香港2.4 有平版, 3.0/3.5 係豪華版...多option o的既
馬力就 2006+ Camry 3.5 V6 > 250GT > 2006 以前 Camry 3.0 V6
但係唔好唔記得Camry 係FF, 250GT 係FR

引擎cc 大細... 馬力都好大分別...加上香港2.4 有平版, 3.0/3.5 係豪華版...多option o的既
馬力就 2006+ ...
ckkong97 發表於 2011-10-12 23:07

FF 同 FR 係咩呢?唔好意思,新手咩都唔識..

咁3.5 V6會唔會好食油?

FF 同 FR 係咩呢?唔好意思,新手咩都唔識..

咁3.5 V6會唔會好食油?
123nextg 發表於 2011-10-12 23:10

FF前引擎前驅車, FR 前引擎後驅車
3.5/3.0 V6 一定會比2.4 L4 食油...highway 唔大分別, 行市區塞車就好覺...

FF前引擎前驅車, FR 前引擎後驅車
3.5/3.0 V6 一定會比2.4 L4 食油...highway 唔大分別, 行市區塞車就好 ...
ckkong97 發表於 2011-10-12 23:13

咁FF同FR有咩好處、唔好處??