考牌再即...想一再問意見

有咩要注意?

同屋企商量過,都係100k樓下5人車揸住先
睇過250GT ,cammry ,C200 ,323i ,320i,mazda 3
ching有冇咩提下小弟?

就耗油量同舒適度而言,邊部好D??
同埋邊部成日要整??

舒適就應該係camry最好坐, 如果係有vvti的model都尚算慳油, 但2400cc牌費會較貴
豐田車一般都唔多洗大整, 就算要整都唔會貴到一頸血

Camry 唔開冷氣行高速大約8.8-9.5L/100km , 開就9.x-10.4L/100km

250gt = skyline , right?
個人喜好 250GT > 323i > c200 > mazda3, 320i > camry
油耗不肯定,但大概係倒番轉吧!?
舒適度,有人中意軟,有人中意硬,大就應該camry 最大最寬敞,但就未必夠其他豪華,去睇下去試下好實際
維修: 日本車都好易整,相比歐洲車

回復 3# BB_HON

我家那部也是差不多
美國環保署報highway個數係33定34mpg ~ 7.x L/100KM,都唔知點行先得倒出黎.......

回復  BB_HON

我家那部也是差不多
美國環保署報highway個數係33定34mpg ~ 7.x L/100KM,都唔知點行先得倒 ...
afya 發表於 2011-10-12 09:55 AM

之前哩度有人行到6.x :funk:

250gt = skyline , right?
個人喜好 250GT > 323i > c200 > mazda3, 320i > camry
油耗不肯定,但大概係倒 ...
afya 發表於 2011-10-12 09:37

係呀係skyline,未坐過...

舒適就應該係camry最好坐, 如果係有vvti的model都尚算慳油, 但2400cc牌費會較貴
豐田車一般都唔多洗大整,  ...
wilsonx9 發表於 2011-10-12 09:16

出牌就唔係我出, camry 馬力大D定250GT 大D?

比我會買C200,起碼舒服點

想油平mazda3
mickey123qwe 發表於 2011-10-12 21:59

c200唔係窄D咩?  2.x都養得起.....