[保養相關] 頭盔問題

會否替頭盔打臘?
視窗(?)可否落甚麼煽水濟?

會否替頭盔打臘?
視窗(?)可否落甚麼煽水濟?
A君 發表於 2012-6-20 14:52

Yes you can even polish it!

Usually a carnauba paste wax will bead water up and fly away better than a sealant.
Try paste waxes like Autoglym HD, Chemical Guys Petes 53, Griot Garage Premium Carnauba or Mothers Pure Carnauba (not Cleaner Wax).
If you want no trouble, get yourself a bottle of Ultimate Quik Wax Spray.

Autoglym HD:
www.youtube.com/watch?v=hDts5NZ9Li4

A Sir諗住落雨出車…?
前日出大埔公路落狗屎,但一般車速夠快+風鏡有弧度
係唔會影響視野

A Sir諗住落雨出車…?
前日出大埔公路落狗屎,但一般車速夠快+風鏡有弧度
係唔會影響視野 ...
Moderator 發表於 20/6/2012 16:11

慢車咪睇唔清楚?

電單車落雨好危險...
上星期六落大雨, 係沙田入大埔一段路已經撞左三單
46 都唔係好睇到前後路面情況, 26 係呢個情況下真係危險

電單車落雨好危險...
上星期六落大雨, 係沙田入大埔一段路已經撞左三單
46 都唔係好睇到前後路面情況, 26  ...
wilsonx9 發表於 20/6/2012 17:03

就係囉,我就就驚完全睇唔到

慢車咪睇唔清楚?
A君 發表於 2012-6-20 16:19

個風鏡本身都唔係積水積得咁勁…我覺得無問題

就係囉,我就就驚完全睇唔到
A君 發表於 2012-6-20 17:58

最驚係人地睇你唔到!!

我反而覺得慢車先死.. 快車好清

如果你用full face.落雨多數會好大霞氣.最尾都係迫住要開少少個風鏡