冇咗風油呔,先知不復當年勇

琴日行行下盤呔突然重咗,call車房,師父叫我揸過去睇下,我話冇時間,要今日先有時間,佢就話你小心揸慢D啦,得閑就馬上去整。後來仲要泊咗5、6個S位,今朝起身手都冤晒,今日放假等陣仲要去車房,又唔知要跌幾多錢鳥,唉.....

冇風油軚,好易扭死軚箱

咩車先~

死電軚, 全程死都仲好, 最怕係一時死一時唔死
而你唔得閒應該叫拖車, 壞住仲行, 呢段時間有咩意外, 保險都唔包

人地係講緊風油呔,唔係電軚喎…

琴日行行下盤呔突然重咗,call車房,師父叫我揸過去睇下,我話冇時間,要今日先有時間,佢就話你小心揸慢D ...
yytly 發表於 2013-5-11 12:23

我記得以前學車開過架hyundai Accent 係無風油軚... 真係扭死人...

琴日行行下盤呔突然重咗,call車房,師父叫我揸過去睇下,我話冇時間,要今日先有時間,佢就話你小心揸慢D啦得閑就馬上去整
yytly 發表於 2013-5-11 12:23

嘩,小心揸慢D?好不負責任啊!

冇咗風油呔,你連泊車都難,還講揸出街?
路上有咩特發事,你一定不能輕易扭呔閃避,而且極可能失去控制。

別忘記,如果你明知你部車有操控故障都揸出街,遇上意外時保險公司可能不受理的。
請唔好危害其他道路使用者的安全。

嘩,小心揸慢D?好不負責任啊!

冇咗風油呔,你連泊車都難,還講揸出街?
路上有咩特發事,你一定不能輕 ...
BEpsilon 發表於 2013-5-11 19:07

保險一件事
但係以前D車冇風油軚未一樣咁行
D巴士司機先勁

保險一件事
但係以前D車冇風油軚未一樣咁行
D巴士司機先勁
eh 發表於 2013-5-11 19:10

你都識講以前。現在不是以前。而且樓主不是講巴士。
叫拖車拖去整好簡單吧。

令我諗起以前部CRX