[一般問題] 有冇人養車冇租固定車場? 晚晚打游擊

因平時一至五都冇渣車返工, 都係六日家庭樂出去玩下....

jeffreycheng 發表於 2013-5-29 10:23

咁一至五架車全日泊街??

咁唔係打遊擊喇, 一個月幾日之嘛.
不過好多地方搵夜泊都係100 唔駛, 搵到夜泊車場亦無謂慳呢D, 成日心掛掛, 一晚可以唔止抄一張.

有冇人養車冇租固定車場?
我係呀.... 因平時一至五都冇渣車返工, 都係六日家庭樂出去玩下....

夜晚就泊街. ...
jeffreycheng 發表於 2013-5-29 10:23

慳錢嘛, 係要付出一點代價既

有冇睇過某大forum... "三十六小時同地點收到十八張告票"

慳錢嘛, 係要付出一點代價既
wilsonx9 發表於 2013-5-29 16:19

我都有考慮過..  但差佬好似勤力左.. 除非真係只放weekend.. 否則冇可能.
如果我公司都有車位放我一定會打遊擊..

除左牛肉乾, 仲有好多手多既人, 或者(曾/想)泊你前後既人唔生性都幾麻煩

兩架車,兩個車位,千九蚊個,交緊三千八蚊一個月~

回復 1# jeffreycheng

CHING 冇渣車返工, 但架車泊公司,夜晚就泊街 <-- 呢度唔係好明...
仲有 "第二朝11:00前拿車" 唔係8:00前咩?

我有個fd都係無租車場, 揸車返工放工, 返到屋企架車就咁隊係馬路邊 (果度好少抄...) , 第日一早就揸返工...星期六日就要睇彩數啦.....我自已就泊個車場離屋企行15分鐘左右.