+-波都可以講到15版,以為有咩驚天偉論可以吹咁耐
我好少用+-波,一係落斜唔想成日踩 brake 就-波,或者要急停過陣就會 brake 同 -波一齊用,試過有次急停勁襟 -波減到電腦出BB聲,應該係因為減唔切所以出BB聲。
如果減速用brake 好定 -波好,咁緊係用brake 好,自己唔識抬波箱但brake 皮可以自己換。

人地又話100KM入唔到1波WOR, 一陣佢話你條片做假
ckarea 發表於 2017-1-19 09:42

吾知你地 xd

回覆 147# benny8888

好多CHING 都知好多車真係1波過100KM.....

所以未有CHING 問下佢係吾係揸超跑.....

最後發現完來係揸2009 VW 1.4 重要剛壞波箱.... 上嚟問人......佢又吾係好識野...

難得有個傻仔..... 先咁多CHING 同佢玩下....

睇過佢上次在佢個〈DSG乾七, 空波滑行?〉帖的回應,就會理解到佢在這個帖的回覆係無意義的。
上次佢講來 ...
BEpsilon 發表於 2017-1-18 20:17

都話左斷章取義無用

我話左N波係慳油, 但危險唔好用

你改成"我教人用空波", 不同你改埋話入R波

我話有 "自動拖波" 無必要 "手動拖波", 無自動既就自己拖

你改成"唔需要拖波", 你人格低唔怪你

你地錯, 去改人意思無用

你地話
"所有車唔買全保都係傻仔"
"減波唔係拖波"
"拖波唔會減速"
"100km拖1波唔傷車"
"100km入唔到1波"
"腳軟"

算吧啦, 想屈人最後自己樣衰

唔好轉移話題

1. 有 "自動減波" 無必要 "手動拖波"
(只用 "自動減波" 唔用 "手動拖波" 係唔係應該一早死哂?)

你地已經無得反駁, 繼續低人格去改意思吧

回覆  benny8888

好多CHING 都知好多車真係1波過100KM.....

所以未有CHING 問下佢係吾係揸超 ...
edl0025 發表於 2017-1-19 10:01

表示繼續食花生先

回覆  ckarea

Ckarea:

屋企人俾左你咁多錢去讀書都係想係明事理...

雖然我吾知你係吾係AUS 3大大學 ...
edl0025 發表於 2017-1-19 09:46

都話你人身攻擊無用, 錯就認啦, 兜都無用

你話 "100KM拖1波唔會傷波箱" 發現自己錯, 就兜去話 "100KM入唔到1波"

事後改意思, 而家又改話入到, 不過你係講緊跑車

你都幾樣衰, 兜黎兜去, 見到有位補又改返轉頭, 唔識就算啦

自相矛盾,  已經無需要理你

回覆 156# ckarea

又嚟睇番你問人 "DSG乾七, 空波滑行?" 論就明人格係點

LINK

回覆  BEpsilon

ching , ckarea 出果D 講車POST 好攪笑... 講講下就又反口又出動人身攻擊..... ...
edl0025 發表於 2017-1-19 03:15

我認真同佢 "討論" 過先會明, 真係浪費光陰...  

回覆 133# gary1200

唔, 如果你用其模擬模式上斜路可能會好少少. 若有選擇, 因為動力大, 寧願用傳統款式就算.

CVT波箱
http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/car/art/20060106/5548186

因為多人用, 又有要求, 所以設計可以噉癲, 多謝你話畀我聽. 據聞連部份跑車(當然, 7分45秒至8分15秒內跑完綠地獄一個圈個類)打算用CVT加6檔模擬模式盡量接近原來汽車總重(原來架車乾重為1,387公斤(本田香港代理CIVIC TYPE-R(大英)公開既規格資訊)). 當然, 日本公司未必做呢個, 但簡化版可能會用上唔奇, 你睇下豐田對類似你講既車款點做就知.

最後, 我重申一次, 有人認為我比其他人更識車. 事實上, 我唔太識車, 但我知道無恥人所作所為.

http://firstquarterfinance.com/manual-cars/, 內容簡單, 但當中最少有壹句都比較極端.

都話你人身攻擊無用, 錯就認啦, 兜都無用

你話 "100KM拖1波唔會傷波箱" 發現自己錯, 就兜去話 "100 ...
ckarea 發表於 2017-1-19 10:21

你係吾係試左先??
  2009 1.4 VW DSG .... 係吾係重未整好....試吾到 100KM 入波....?

你吾識就去讀下書.... 學下野.....
千其吾好俾錢叫做工課啦 又係你D POST