今日機場優惠車位爆左

如果唔知道去左
要計 hourly?

泊街!?

泊 Expo 轉車返機場
expo都爆就自己食自己,正常2 4爆左已經會透過傳媒公佈,on the way嘅應該expo仲有位,未出車都仲揸車去就自己諗。

2及4號場如果閘前肯排隊等下, 一般10分鐘內會入到場. 咁多車位每分每秒都會有車走.  不過入到去要預多10分鐘搵番剛剛出車果個吉位.

2號場如果爆左會有保安職員响路口指示你去泊其他地方, 我就試過堅持要去閘口等時租(裹邊跟本就無分時租或短期優惠位, 有位就泊, 泊滿3日就開始計優惠價.), 佢會拋下一句: "你慢慢等下啦", 之後放你去閘口.

泊 Expo 轉車返機場
expo都爆就自己食自己,正常2 4爆左已經會透過傳媒公佈,on the way嘅應該expo仲有位, ...
worldcat 發表於 2017-4-13 10:32

一條天橋就到T2,同搭車時間差不多

2及4號場如果閘前肯排隊等下, 一般10分鐘內會入到場. 咁多車位每分每秒都會有車走.  不過入到去要預多10分 ...
arnoldanywhere 發表於 2017-4-13 20:11

點解佢指示泊其他都要繼續等?

如果唔知道去左
要計 hourly?
$foo 發表於 2017-4-13 10:15

每逢長假期間一定爆
佢會留返三幾個位比staff

吾係staff 就沒得泊,所長假去旅行盡量不要楂車去泊機場

可以泊青衣或九龍機鐵站或搭的士

每逢長假期間一定爆

...
PSG7008 發表於 2017-4-14 11:28

如上而 ching 講
冇得等?

回覆 8# $foo

T4吾知道,但是T2 吾比等

就算比等長假先剛開始,去玩的人一定多過返,重要睇時段

又吾知等幾耐,你如果要搭飛機好難預時間,我覺得太stress. 去玩應該開心

所以你出發之前上網check 多D,都係爆就撘的士算

留意就算機鐡站car park 都有機full 特別几Kowloon station.

每逢長假期間一定爆

...
PSG7008 發表於 2017-4-14 11:28

青衣站都成日爆。我試過差d趕唔到飛機