360度鏡頭!

CHING們,你們有沒加360度鏡頭,特別車身比較的或長的車裝了是不更易睇位?

同大約幾錢?THX

我調轉想請問有冇師兄裝車頭鏡?泊車時睇頭bumper,360度鏡頭可唔可以做到呢?

新手用360會覺得好好用 但係熟練咗 可能都係睇鏡多D~

我調轉想請問有冇師兄裝車頭鏡?泊車時睇頭bumper,360度鏡頭可唔可以做到呢? ...
hahamd 發表於 2017-7-5 19:20

360係整個視覺從頂上面望落嚟(鳥瞰)~ 當然睇到bumper頭啦~

yamasia 發表於 2017-7-5 21:56

都係ga,不過小弟以往的車裝了後泊鏡頭,方便泊車,新車無鏡頭但就有全車4角Senior.。
習慣睇芒停,而家聽Senior聲停。

其實頭尾先最緊要

早幾日去渣車穗禾 見到架z4 一野說入到90度落鈄 仲要落到底

份頭成2米長架車又底 真係幾高手

我調轉想請問有冇師兄裝車頭鏡?泊車時睇頭bumper,360度鏡頭可唔可以做到呢? ...
hahamd 發表於 2017-7-5 19:20

我有。自已裝。加一個四入一出控制器,但我只接頭尾cam.

倒車時自動轉後cam. 入番D 波或P波會自動顯示前cam 幾秒。在前後迫得好窄時出車好有用。睇到前bumper。

鐽車後亦會先顯示前Cam 幾秒。

行車途中想轉手動迫佢看前或後cam , 有個十字按制上下左右推去切換。

via HKEPC Reader for Android

回覆 8# chanzilla

唔該哂

都係ga,不過小弟以往的車裝了後泊鏡頭,方便泊車,新車無鏡頭但就有全車4角Senior.。
習慣睇芒停, ...
monster2016 發表於 2017-7-6 11:44

我去年新車落地 未提車嘅時候已經打算安裝360 點知拖下拖下到宜家都無裝~
    雖然車長差唔多四米九 但係前後都有sensor 同你一樣習慣咗之後都係聽do do聲同後鏡搞掂~
    掉反轉 我有朋友裝咗360 開頭新屎坑到處講讚不絕口~
    但係時間長咗 習慣咗架車大細之後 佢都承認好少睇個360~