[零件配件] HK 小米車 cam

請問小米香港賣的車 cam 是否 2017 年版和 1080p@60fps ?

買咗只叫香港行貨的,裡面可設定的嘢好少,不過應該係1080

via HKEPC Reader for Android

好處係有一年保,tao bao 賣$299

買咗只叫香港行貨的,裡面可設定的嘢好少,不過應該係1080

via HKEPC Reader for Android ...
ken8888 發表於 2018-1-29 09:01

借問師兄佢張記憶卡攞出黎後可唔可以放係電腦度讀返啲video?
唔想用app

借問師兄佢張記憶卡攞出黎後可唔可以放係電腦度讀返啲video?
唔想用app ...
天宮葉月 發表於 2018-1-29 19:36

應該可以,冇試過,用佢個A P P過檔案同睇片都好快,但用其它A P P開會冇聲

回覆 3# jackytkh

電腦 可以放!

依家淘仔D CAM好貴
冇左當年NT96650之歌仔唱

小米夜晚低光表現唔知點, 同埋係用邊隻USB頭供電
師兄有冇SHARE

(前CAM壞左仲未換)

依家淘仔D CAM好貴
冇左當年NT96650之歌仔唱

小米夜晚低光表現唔知點, 同埋係用邊隻USB頭供電
師兄有冇SHA ...
唔識電腦人 發表於 2018-1-30 16:05

夜晚低光推薦 DOD LS400W PLUS STAR , 或其他用 SONY  STARVIS CMOS o既產品
小米呢隻用 SONY 323 CMOS , 都唔差, 但夜晚低光就無 SONY  STARVIS 咁強

另外, 車 CAM 角度都好重要, 仰角太高影天空就車牌位一定唔夠光 (因為街燈同車牌光度差太遠, 以街燈為測光標準就車牌一定會嚴重曝光不足)
仰角向下, 街燈唔好入鏡一定會清好多, 車 CAM 係路面情況唔係影風景

夜晚低光推薦 DOD LS400W PLUS STAR , 或其他用 SONY  STARVIS CMOS o既產品
小米呢隻用 SONY 323 C ...
sunny619 發表於 2018-1-30 17:12

DOD LS400W PLUS STAR--->呢隻係用STARVIS? 佢介紹冇寫, 同埋係自家芯片
MIO 698 寫明STARVIS貴到呢

DOD LS400W PLUS STAR--->呢隻係用STARVIS? 佢介紹冇寫, 同埋係自家芯片
MIO 698 寫明STARVIS貴到呢 ...
唔識電腦人 發表於 2018-1-31 00:45

根據天貓官方旗艦店寫係 STARVIS

https://detail.tmall.com/item.ht ... 27b&abbucket=10

平貨仲有隻 HP 都有寫係 STARVIS , F860