段新聞有講, 可參考:

>> 會保障埋駕駛考試時有考牌官在場嘅時間

段新聞有講, 可參考:

>> 會保障埋駕駛考試時有考牌官在場嘅時間
kinzer 發表於 2018-2-1 16:31

如果係咁就睇咁樓主點打了
但樓主個師傅係咪有買同一種保險呢?
因為我記得運吉署無規定考試用車一定要有買專用保險...

事到如今都係等官判。樓主可以因應被索償款項拗數,因為原訴人有責任盡量減低損失。例如師傅claim你三日無開工,咁就視乎損壞程度是否令到部車不能開工,還是師傅自己偷懶唔開工。

如果係咁就睇咁樓主點打了
但樓主個師傅係咪有買同一種保險呢?
因為我記得運吉署無規定考試用車一定要有買 ...
yjfoeg 發表於 2018-2-1 16:36

除非學同考分兩部,但一般師傅車唔會咁嘥錢
通常考果部就即係學果部㗎啦

有意外要R數肯定要搵公証行 如果撞到對門開關都唔順唔係咁易   由其呢D車後BUMPER 都改裝過 ! 佢搵得熟既車房肯定開大數   五千變兩萬都好正常   你自己搞就預左嘔凸

是誰報警?

回復 35 #love19901109

而家正正就係咁樣情況, 而家佢小額錢債索償我兩萬幾蚊一千蚊公證行費用, 一千蚊考車架費用其他系車輛維修費

via HKEPC Reader for Android

是誰報警?
sport 發表於 2018-2-1 20:07

同教車師傅傾唔掂數, 我建議去其他車房打價, 佢以唔相熟冇信心為理由拒絕 最終佢決定報警

via HKEPC Reader for Android

同教車師傅傾唔掂數, 我建議去其他車房打價, 佢以唔相熟冇信心為理由拒絕 最終佢決定報警

via HKEPC Rea ...
CrAZyWoO 發表於 2018-2-1 20:53

你已認咗不小心駕駛,輸硬,我都係第一次聽到d師傅咁寸,上到小額庭同個官講失業冇錢比,可唔可以分期還,每月還2-3百得唔得,如得的話,比一期拖一期,玩吓佢,唔好一次過比,等佢有冇咁長命收。

整車個幾日丶冇車用要租車
一樣要開單clam你

比幾多,可以同對方討論下

如果有心走數,只要成功避7年,對方就冇權再追
自己決定