1個月衝燈加超速

請問會否停牌或要改進駕駛計劃

1月頭衝燈交左名, 1月尾超速剛收到<擬控告通知書> 但唔知超幾多, 應該唔會超30.

請問我交埋第二次名會唔會冇晒分?...急求....

本身你有幾多身家先?
StAsh818 發表於 2018-2-2 17:43

之前一獲2年前洗晒底.

之前一獲2年前洗晒底.
sugna 發表於 2018-2-2 17:44

即係有15分係袋, 照你所講唔過30, 兩樣加埋應該記10分....

http://www.td.gov.hk/tc/road_saf ... s_system/index.html

12 第 18 條 沒有遵從交通燈的指示 5

15 第 4(2) 條 以比臨時最高速度限制高出逾每小時 15 公里的速度駕駛,但第 16或 17項適用的情況除外 3
16 第 4(2) 條 以比臨時最高速度限制高出逾每小時 30 公里的速度駕駛,但第 17項適用的情況除外 5
17 第 4(2) 條 以比臨時最高速度限制高出逾每小時 45 公里的速度駕駛 10

驚嘅第二張求人囉.自己條女又好老豆老母兄弟姊妹.

驚嘅第二張求人囉.自己條女又好老豆老母兄弟姊妹.
bei6266 發表於 2018-2-5 16:54

妨礙司法公正

遊戲係咁玩, 妨礙咩司法公正。

師兄既駕駛態度, 係時候檢討下

師兄既駕駛態度, 係時候檢討下
yjfoeg 發表於 2018-2-12 08:08

我假設樓主講下笑唔係認真嘅, 我又講下笑咁問樓主你一般會响那些路段出入? 你停牌前我盡量少經過避開下.