反而 想 聽下 有冇  120i M sport 意見

馬力都 18x 幾匹 , 又系 FR , 又系 M/T  , 又系 50:50分布
網上 影片 (廣東話) , 主力講 高性能  135i, 140 i  測試....

thx

-----------

Blkbd5 Ching,

>>>>Jazz RS 真系同Turbo 車無得比!
話就好似 冇力, 但我成日見  到 ...
ef-9 發表於 2018-4-28 15:15

水平對向根本就好耐用。廿萬公里內要整少之有少。
話要成日整果d都係聽人講

via HKEPC Reader for Android

-----------

我以前架lapin 660cc無turbo都可以踩到130-140. 時間之麻

反而 想 聽下 有冇  120i M sport 意見

馬力都 18x 幾匹 , 又系 FR , 又系 M/T  , 又系 50:50分布
網上 影 ...
ef-9 發表於 2018-4-28 15:30

135i就楂過。勁快。我架Exiga 都食塵。2手好抵玩。120i 力就差dd ,不過都夠晒去。但靚仔都係brz 靚。

-----------

師兄,
如果年輕就話要好玩啫!
130-140真系唔系好快咋!  
被賣車,因為老虎話坐我車,好似坐過山車咁,
只可以揸車仔代步

via HKEPC Reader ...
蔥頭 發表於 2018-4-28 15:33

蔥頭 Sir,

冇計 ,  各有各說......  物理我又吾識....  
好似 DSG 波箱甘 一樣 有人話 冇事冇幹.....

thx

via HKEPC Reader ...
蔥頭 發表於 2018-4-28 15:33

師兄,
不能認同你講法,我曾有架B4幾年,當年興掃把佬GC8時,好多二手,會行行吓火燭,因為水平對向偈會漏偈油,
因為水平對向,valve 同piston 會打橫不停同缸身磨,夠一定里數,就會變形,要換,
而且,揸得GC8,冇人揸施文車囉

135i就楂過。勁快。我架Exiga 都食塵。2手好抵玩。120i 力就差dd ,不過都夠晒去。但靚仔都係brz 靚。

v ...
蔥頭 發表於 2018-4-28 15:41

brz 樣 係 3部中最 OK........

老婆又話......後生十幾年就襯 ,  中坑肥佬 好似吾襯渦......

thx

師兄,
不能認同你講法,我曾有架B4幾年,當年興掃把佬GC8時,好多二手,會行行吓火燭,因為水平對向偈會 ...
blkbd5 發表於 2018-4-28 15:55

GC8 著火,好多時都係亂改引起。
你睇下依家仲有好多GC8係市場就知一二。

135i 應該係咁多部入面原裝最快
如果你買新車 預左3-5年後先有野要整

渣部fit只係當腳車 brz係好玩不過價位差唔多我會買135
保值一定86保值