回覆 58# drinkcokebear

記住一年內要續牌, 如果唔係要重新考牌, 由筆試開始, 好似答100題不能錯20題, 電腦做冇得改, 大陸啲例我哋完全唔識和古怪所以不要挑戰

回覆 61# ss3012

你可以上去取消左...之後再重新申請

回覆  ss3012

你可以上去取消左...之後再重新申請
ostrich1983 發表於 2019-4-25 16:48

ching 親身試過?

我印像係過期1年內可以換,過1年要考科目一,過3年要考科目三

以前換証又立眼望過d 細字,好似有句寫 "首次免試換証" 既字眼

如果work 既話 記12分+ 要上堂7日堂+科目一 ,24分再加科目三,直接取消再換抵d

回覆 63# faat

其實因為我有次過左1年期..以為可以重新換多次..
咁個流程都係1樓咁..但去到最後見官個時出事..佢話我已經有唔可以再申請, 咁我問佢我可以點做..佢話我可以取消左佢先..等5個工作天之後再申請. 所以我個日就ON狗狗咁只係取消左

來緊我都會重新APPLY多次..因為想去福建開車睇土樓

回覆  faat

其實因為我有次過左1年期..以為可以重新換多次..
咁個流程都係1樓咁..但去到最後見官個 ...
ostrich1983 發表於 2019-4-25 17:22

正,多謝ching 分享,取消個証再換幾錢? ¥480 還是 ¥10?

港人上去可以無視超速紅綠燈了,唔洗下下忍住忍住,最多俾¥480 斬掉重練,抵過搵黃牛搞

回覆 65# faat

應該係480

依個真係唔知WO
當年開老闆D中港車...開得好小心..

回覆  faat

應該係480

依個真係唔知WO
當年開老闆D中港車...開得好小心..
ostrich1983 發表於 2019-4-25 17:30

興奮得睇過龍

ching 最終有成唔成功斬掉重練?

點解用 "應該" ¥480 既字既

試過車管所d 繁簡字體錯左,好幾個都唔願做,人去第間又話得,無實例心中沒底

我想問ching 知唔知邊度有 D 一條龍服務?
即係比千幾蚊果D, 以前我見羅湖番香港果邊有一間專搞呢D, 但近排再見唔到呢間野.

回覆 67# faat

因為我未上去...我應該5月會去做...到時REPORT下

回覆 68# johnlai9

以前要俾錢因為要有地址..而家俾錢係低能..同時又一定要自己上去..
你要俾錢俾我..我帶你去得...半小你一半..HAHA