現代KONA EV面書話接受預訂Q2到香港

無左鬼面罩好古怪,都係電油車靚仔D

asian_xl 發表於 2019-1-19 21:31

純電車,有位差電先好諗,另外,保險應該唔會同T車一樣,只有T自己肯做,其它保險完全唔接卦?

無左鬼面罩好古怪,都係電油車靚仔D
misugi 發表於 2019-1-19 22:08

我都唔明,慳面罩不如車頭都cut鬼埋佢,反正唔洗黎D,佢又唔夠膽

無左鬼面罩滑劣劣好奇怪

我都唔明,慳面罩不如車頭都cut鬼埋佢,反正唔洗黎D,佢又唔夠膽
DGCNYO 發表於 2019-1-20 11:24

咁車頭都唔要
即係成個車架要重新設計過

不過早期架Model S就算車頭做埋行李箱
都要整返個假鼻先
到facelift再縮細啲個鼻形

冇鬼面罩,係電動車外觀設計上嘅common iconic identity design....
正正常常一部車有鬼面罩有氣孔,咦依部冇嘅,咦電動車? 依d咪design.... 同埋,設計就係設計,設計加入一啲無作用無存在意義元素,反而先係失敗嘅設計…
本身冇引擎倉嘅電動車,本身就唔需要氣孔,唔需要氣孔又點解要借鬼面罩美化氣孔外觀呢?

冇鬼面罩,係電動車外觀設計上嘅common iconic identity design....
正正常常一部車有鬼面罩有氣孔,咦依部 ...
KwokAngus 發表於 2019-2-1 15:18

唔一定要有氣孔呀
唔同色都係一個設計
美感都係設計嘅一部份
當然你可以話佢而家個Design好靚嘅

via HKEPC Reader for Android

好各花入各眼既......初初MODEL S FACELIFT我都好睇唔慣無左鬼面罩DUAL TONE, 而家睇睇下又覺得幾OK~