[一般問題] 保險同牌費到期日有差距,可以點處理?THX

自己架車保險3月中到期,但牌費2月中就到期,問緊保險公司可唔可以早D續保,初步回覆話公司規定咗到期前40日先可以出信...

唔通要轉保險公司?

自己只係唔想到時趕頭趕命攪,請問可以點處理?THX

自己架車保險3月中到期,但牌費2月中就到期,問緊保險公司可唔可以早D續保,初步回覆話公司規定咗到期前40 ...
eva0083hk 發表於 2019-1-28 17:06

我問過保險公司,保險一年年咁買無得泊齊,我保險11月,牌費七月...尤佢

via HKEPC Reader for Android

應該用張舊保單已經買到牌費嫁,只要你買牌費生效日張保單cover到已經ok

牌你一月要續喇, 關三月乜事

自己架車保險3月中到期,但牌費2月中就到期,問緊保險公司可唔可以早D續保,初步回覆話公司規定咗到期前40 ...
eva0083hk 發表於 2019-1-28 17:06

完左牌 等一個月再買牌加續保咪可以痴返埋一起

多謝ching們意見,THX

回覆 5# jazz2014

買多份同牌同期, 之後未無問題... 又無話唔可以買多

回覆  jazz2014

買多份同牌同期, 之後未無問題... 又無話唔可以買多
stockddd 發表於 2019-1-29 09:15

買多份,啲NCD仲有無先,無NCD 都唔平,比起差果個幾月,黎願尤佢唔泊齊

完左牌 等一個月再買牌加續保咪可以痴返埋一起
jazz2014 發表於 2019-1-28 19:10

成個月冇車揸喎。

買多份,啲NCD仲有無先,無NCD 都唔平,比起差果個幾月,黎願尤佢唔泊齊

via HKEPC Reader for Android ...
ckkong97 發表於 2019-1-29 10:57

NCD 唔係跟人咩? 你買多架車,新車份保險一樣會計番NCD 畀你嘅。