新手買腳車

想買部2手車,主要揍小朋友返學放學,假期家庭食飯或周圍去咁
想慳油,5人車,易維修
Budget 15萬
暫時睇中 lexus ct200h, benz A200
唔知好唔好?

易整CT200h易既.....

A200,你幾時聽過Benz易整....除非你有本事玩到Toyota粒電柴(的士 UBER都未玩得柴)

Honda Freed

想慳油,5人車,易維修
Budget 15萬
暫時睇中 ...
f345 發表於 2019-1-28 22:45

講真乜都唔識 係不如比多幾萬買架 spade  golf 好過

上埋會供都係多幾一千蚊一個月

起碼呢五年你都唔洗擔心車既問題

15萬呢個心口位 你諗你 因為左架Benz logo行頭二手車值唔值

仲要新手

想慳油,5人車,易維修
Budget 15萬
暫時睇中 ...
f345 發表於 2019-1-28 22:45

師兄,新手,買腳車,15幻二手!
易維修,點定義呢?
Benz 同 Lexus 都可以叫易維修,都系返代理,只系貴啫!
新手,買腳車,15幻,供多少少,買架新瘋田啦

lexus ct200h 冇乜力冇激情唔適合飛車 要裝油門加速先會正常 車架硬淨 操控易 行車靜  堅慳油0.6~0.8/1KM或1L油行17~20KM  行高速公路越多越慳油 直頭係冇野整  我8年車個車頭還是新的一樣 一滴油都冇漏.唔好彩大電打柴可維修3000蚊或全新13000 有揸開Hybrid車都知舊電10萬內出事率非常低 要出事多數12至13萬 成日用車20萬未死大有人在 Hybrid最怕假日車 怕壞ABS泵好過 會有人從不換迫力油出事.
我2011車 到依家只係出風位風扇有小小雜音比我換左同細電用足8年先開始效能下降要換.迫力皮8年都未洗換
PS:細車 只適合兩公婆或小家庭

不過二手車價硬2011
12萬己經可以買頂版

講真乜都唔識 係不如比多幾萬買架 spade  golf 好過

上埋會供都係多幾一千蚊一個月

起碼呢五年你都唔 ...
jazz2014 發表於 2019-1-29 07:53

https://www.toyota.com.hk/tc/new-toyota/spade/
Spade 17皮 不過同A200 CT200 個質感差好遠

lexus ct200h 冇乜力冇激情唔適合飛車 要裝油門加速先會正常 車架硬淨 操控易 行車靜  堅慳油0.6~0.8/1KM或 ...
ococ 發表於 2019-1-29 08:08

新牌仔 連車都未諗定就學咩電子油門.....飛車

唔好成日都諗住好似D車會咁 乜都要加包圍呀 電子油門呀..咁先得架....

人地都係接下小朋友 家庭樂咁....

要攪咁多野不如買架C63

Spade 17皮 不過同A200 CT200 個質感差好遠
ococ 發表於 2019-1-29 08:17

過來人 ...介紹人買車  信自己信個MARKET
因為好易代入左自己渣個架...係最好....既心態
JAZZ 都比法拉利好.....

15萬都係叫腳車?