想問下邊到買士撻。。。。

小弟架舊mazda 5 今日整完車, 個師傅話你個士撻反應慢, 應該就快打柴, 問佢換幾錢, 二千咁上下。。。wow...

咁就睇過下, 未深入研究, 好似自己換都好似得, 咁上ebay amazon果d望下都五六百蚊加幾百蚊運費。。。

咁其實係咪可以去一d地方買?

例如:
1)  錦田劏車場?
2)  寫住「各類汽車零件」果d鋪頭?
3)  去大昌行買?

邊個好d?  咩價位到(如果知)

有時都唔知去邊買
睇台灣大陸果d diy野咩嘩佬膠邊果d好平, 今日去整就900

各位ching有咩意見 thx

via HKEPC Reader for Android

如果係全新原廠,二千連裝聽落合理吖
想訂Parts可以睇埋rockauto.com,2-3個星期shipping

小弟架舊mazda 5 今日整完車, 個師傅話你個士撻反應慢, 應該就快打柴, 問佢換幾錢, 二千咁上下。。。wo ...
Krauser 發表於 2019-1-31 22:52

2711 8003

我同你一樣,好驚新年死車,
昨日車房更換了士撻及籃電
總數三千
士撻是劏房料
籃電是全新
一D都不平,但
上個月拖過車,成800元,都係換左佢,穩陣,新年拖車,800應該不得

籃電

是全新

士撻

我同你一樣,好驚新年死車,
昨日車房更換了士撻及籃電
總數三千
士撻是劏房料
籃電是全新
一D都不平,但
上個 ...
tomdog01 發表於 2019-2-1 14:13

我買左拖車保險

我買左拖車保險

DeathSon 發表於 2019-2-1 14:35

買保險,不如買過救車宝,上次好心幫下人救下車,咁都收到$200(我都冇要求過)前後都是幾分鐘時間

買保險,不如買過救車宝,上次好心幫下人救下車,咁都收到$200(我都冇要求過)前後都是幾分鐘時間 ...
pure_water 發表於 2019-2-1 17:53

兩者唔同喎
壞車又唔係一定係電池死
所以我兩樣都有

買保險,不如買過救車宝,上次好心幫下人救下車,咁都收到$200(我都冇要求過)前後都是幾分鐘時間 ...
pure_water 發表於 2019-2-1 17:53

救車寶 普通野都要6~700 (唔計淘寶50蚊個d)

不如keep住兩年一換電 安全又穩陣

唔該晒各位先