8萬或8萬樓下有咩選擇?

想換車.

求各位比下意見?

要求:
外觀型OR 小型, OR 斯文
唔太慢
2500CC樓下或慳油.
4座(接受到雙門, 但後座真係要坐到人)

最好有cruise control (定速巡航)

試過 TT MK2  2.0.  少放盤, 選擇唔多.  最大問題係後座差唔多坐唔到人.
323CAB  幾唔錯, 不過2500CC   同埋08年車居然都冇IDRIVE. (後期有, 但叫到12, 13 萬又OUT 晒BUDGET)
SCIROCCO 1.4  冇力, 好似仲慢過我現在果架.

今日下晝睇睇下見到POLO GTI, 都幾好WOR, 而且係4門

Kia Morning Sport GT

想換車.

求各位比下意見?

要求:
外觀型OR 小型, OR 斯文
唔太慢
2500CC樓下或慳油.
4座(接受到雙門, 但後 ...
sistinechapel 發表於 2019-2-2 18:24

Polo GTI 買架全新都係 168000,買咩鬼二手,
新款係MQB底盤好好揸,試完車你就會明白。
同埋呢個世界無慳油好力呢回事,睇你自己隻右腳啦。

Kia Morning Sport GT
asian_xl 發表於 2019-2-2 19:00

我都有諗過  上次比部morning 放左好遠   打左個突

同埋呢個世界無 ...
arrychiu 發表於 2019-2-2 19:22

Sor   冇咁多budget  同埋香港我唔會買新車   位又窄,d人又亂泊亂開門

同埋呢個世界無 ...
arrychiu 發表於 2019-2-2 19:22

16 萬唔係普通 Polo Sport 咩

香港無返新 Polo GTI

16 萬唔係普通 Polo Sport 咩

香港無返新 Polo GTI
trendhk 發表於 2019-2-3 03:20

係𡃓,168000係Polo Sport。

我都有諗過  上次比部morning 放左好遠   打左個突
sistinechapel 發表於 2019-2-3 02:23

Morning 你都接受到,SCIROCCO 點會覺得冇力?
VW 副 1400 TSI 幾好力

揸開咩車?

香港哋有幾大? 點解要有cc係必要條件呢?