行大埔公路小心單車黨

係 Facebook 話而家佢地有 cam, 你越線爬佢地頭佢地會報交通‥

係 Facebook 話而家佢地有 cam, 你越線爬佢地頭佢地會報交通‥
$foo 發表於 2019-2-27 17:22

邊段先,大埔沙田段唔係全條雙白,另外九龍入沙田單線佢點踩入去,抬上去

via HKEPC Reader for Android

$foo 發表於 2019-2-27 17:22

邊度都有 滋事份子 架啦 ! 真係好難避 . . . . 唯有盡量做好本份而已

自己試過清水過咗大學俾架單車同白鮓夾住碌到大星星路口

邊段先,大埔沙田段唔係全條雙白,另外九龍入沙田單線佢點踩入去,抬上去  

via HKEPC Reader for ...
ckkong97 發表於 2019-2-27 17:38

九龍入沙田試過 N 次

呢D真係垃圾人黎

回覆 5# $foo
有時都有D正常人既  識得行埋一邊  有D人就態度惡劣 成村人慢踩拉龍 !  只可以講以佢既速度無可能唔扒頭  不過就唔會係唔夠位既情況過佢  最X街一次係九龍方向逆線黎我面前  你又捉佢唔到果下慘

回覆  $foo
有時都有D正常人既  識得行埋一邊  有D人就態度惡劣 成村人慢踩拉龍 !  只可以講以佢既速度無 ...
love19901109 發表於 2019-2-28 03:57

出九龍兩條線都仲好,入沙田真係拉晒龍多得佢唔少

九龍入沙田試過 N 次
$foo 發表於 2019-2-27 19:02

大埔公路入沙田/呈祥道有單車不准進入路牌,單車踩大埔公路已經係不依交通標誌仲想告其他司機   

係路上我最怕單車同電單車,
佢哋唔明真係會睇唔到佢,
老實講撞爛架車事小,人命關天,
奉勸兩個碌人士珍惜自己生命。