[一般問題] 賣車, 但冇劏車紙, 又唔做過戶。。。

條友話係拆件走。  但好有誠意肯落訂。
但冇劏車紙, 亦都唔會過戶。。。

只寫協議書危唔危?

我係你 咁既情況 一定唔賣  寧願 賤賣俾收車佬 有劏車紙 一定無手尾跟

劏車紙 咪係拎去拆件囉,冇張紙 出事你上硬身  三思, 一係劏 一係過戶 免煩

呢期興揸車追車斬人呀

廣告 賣車 ?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

我係你 咁既情況 一定唔賣  寧願 賤賣俾收車佬 有劏車紙 一定無手尾跟
ivan1612 發表於 2019-3-4 19:34

Thx ching.

唔過戶諗都唔駛諗,唔好貪果一千幾百黎博...
一個唔好彩對家拎左你架車出事,就算當佢冇心,最後都會上你身

條友話係拆件走。  但好有誠意肯落訂。
但冇劏車紙, 亦都唔會過戶。。。

只寫協議書危唔危? ...
sistinechapel 發表於 2019-3-4 19:20

得 叫佢比晒錢先
你拎去湯完再叫佢入黎折件

個玩法一樣

自己去順利行唔駛食價

得 叫佢比晒錢先
你拎去湯完再叫佢入黎折件

個玩法一樣
jazz2014 發表於 2019-3-5 07:27

我都諗到呢個
比全數先,你去攪,連劏車紙交車比佢。

危到爆,希望你未俾部車佢揸走啦!輕則泊街丶衝燈丶Speeding x N 次,你自己食曬,到時你拎住張所謂合約 (上面嘅資料可能係假嘅),慈母都係俾個冷笑你嘅啫 ; 中則,攔腰撞落部限量法拉利度,法拉利個司機E生嚟半身癱瘓,你部車個司機走咗去,你有保險就claim 車主保險,冇保險就民事訴訟告車主,到時你都幾頭痕; 重則拎部車去劈友丶打劫丶撞閘丶返毒丶撞死人,人去留車,到時你估下慈母三更半夜拍門又搵邊個?