二手車 bmw320i vs 328i vs 520i

小弟預算 160K左右 想上會買部馬仔玩下
但發現好奇怪係,
320I既二手價點解會硬過328,520

以我所知 328係全真皮 但係320係合成皮
520一定係全真皮TEAM啦 我係怕佢唔夠力

咁呢3部 應該簡邊部好呢

320/520 改一改電腦即去到260-290匹,當然硬

如果不怕大架就一定是520+改電腦就會夠用啦

但發現好奇怪係,

以我所知 328係 ...
hinhin100 發表於 2019-3-9 12:45

如果三揀一我都會揀520

320/520 改一改電腦即去到260-290匹,當然硬
asian_xl 發表於 2019-3-9 18:11

328 改唔到電腦咩?

回覆 1# hinhin100

但發現好奇怪係,
- 以我所知中房個2手價一般係軟d
- 至於3系我一般328 好價d 喎? 師兄會唔會同左320gt?

以我所知 328係全真皮 但係320係合成皮
520一定係全真皮TEAM啦 我係怕佢唔夠力

咁呢3部 應該簡邊部好呢
- 3仔 5仔 唔一樣喎?.. 如果師兄多坐滿可能5仔好d

328應該貴過320
520最抵玩, 我揸緊

3系多人搶, 所以貴, 細架易揸, 易賣
520大架重, 少人放少人爭, 折舊高, 哂油少少, 但二手性格比高, 舒適

3系價硬係因為好多新手買車, 想買架細車, 輕, 易泊易揸
5系個價抵玩好多

328 改唔到電腦咩?
arrychiu 發表於 2019-3-9 21:56

exactly , 我328 stage1 左同我fd e93 335 起歩我仲快丁點

exactly , 我328 stage1 左同我fd e93 335 起歩我仲快丁點
benny8888 發表於 2019-3-12 13:20

其點分stage 幾 Tesla 有冇得改電腦?彈射再勁d

i would pick 520