美國佬真係勁 汽油品質真係唔同啲

前排中石油特級汽油做特價-3.5一公升。

價錢同普通汽油一樣,入下覺得冇乜所謂。

入咗之後發覺力水幾好。普遍力水都好過全部牌子嘅普通汽油。慳油方面唔係慳到幾多。行多50公裏以內。

最近咁啱用中銀信用卡積分換咗一張一百文esso汽油。

噉就諗住试入下超級。都係一百文。

之後喺葵湧附近入中石化-3.5普通汽油($410)。即係esso特级溝普通中石化

點知勁到爆。同中石油差唔多夠力。但係順滑好多。加速快。滑行持久度ok,爆震低

之前其他牌子普通油一缸油42L最多行到650幾至750公里

而家應該可以行到750-900公里

美国技術真心劲

下次试下加得士白金汽油试下

前排中石油特級汽油做特價-3.5一公升。

價錢同普通汽油一樣,入下覺得冇乜所謂。

入咗之後發覺力水幾好。 ...
掃馬想機 發表於 2019-3-10 14:59

嘩!師兄咩車?好慳油
我上次都試過中石油特級油,減4蚊咪試下,都唔差當其他油站普通油用。

嘩!師兄咩車?好慳油
我上次都試過中石油特級油,減4蚊咪試下,都唔差當其他油站普通油用。 ...
arrychiu 發表於 2019-3-10 17:38

honda freed hybrid 2012

師兄 請問 葵涌中石化 普通汽油 減 3.5 要指定日子 還是 要跟其他優惠 先有呢 我屯門 walk in 現金 減2.7

師兄 請問 葵涌中石化 普通汽油 減 3.5 要指定日子 還是 要跟其他優惠 先有呢 我屯門 walk in 現金 減2.7 ...
kf 發表於 2019-3-10 18:18

全天候時段。去到4月30號。

段字喺邊度copy返黎

段字喺邊度copy返黎
yjfoeg 發表於 2019-3-10 18:30

唔明你意思。

我寫嘅嘢全部都係原創。

hybrid......
我最近入咗46.33升行555
揾次(1缸油)斯文啲揸

唔明你意思。

我寫嘅嘢全部都係原創。