賣車時講明女車主 / 新車已到急讓其實係乜心態

學高尚的admin咁講依度比較少利害關係, 所以係依度問

我成日有個有關賣車既問題想問, 拿, 我見番而好多人話唔明, d人成日賣車時講"女車主"係為乜,
我反而係明, 係想表達部車比較新/少用/好錫車/乾淨d等等, 唔知算唔算遠古時未有咁多男人化妝護膚年代,
果時年代d男人就算係工作上都比較粗魯粗心大意居多, 冇咁錫野但今時今日已經唔同啦, 一部女機主手機
又碎又花得多過部男人機, 女司機日日撞case都唔少, 尤其男人大部份反而都天生係愛車錫車,
所以個人認為話明咩女車主依d已經過時仲係多舊魚tim

但另一樣就係"新車已到急讓/冇車位"等等, 我就覺得怪怪地...唔理你係只係upup定係真啦, 買賣依d野唔係你急我唔急咩?
你話明比人知你好急, 仲要新車就到真係急到賴, 但我係買家我唔急喎, 你咁急咁平多萬先搵我啦, 唔係咁架咩?

咁其實成日講新車已到急讓果d係心態咩?            謝謝大家睇我依個無聊po問題

急讓<- 比準買家知議價幅度可以比較大, 比市價低
女車主<-香D?

我理解到係可以(急讓)講多D價 同(女車主)多碰撞   

女車主 =錫車 少改裝 同唔會大腳踩

via HKEPC Reader for Android

急讓
rockie577 發表於 2-4-2019 15:00

香d要幻想係自己心目中果隻至ok, 一陣上手只係阿美麗

惡魔城城主 發表於 2-4-2019 15:30 [/quote]

我理解到係可以(急讓)講多D價 同(女車主)多碰撞
c0232076 發表於 2-4-2019 15:00

yes me2

女車主 =錫車 少改裝 同唔會大腳踩

lyh1993 發表於 2-4-2019 15:15

喔...少改裝都係, 勁改車果d女都唔係成日有十幾廿個計

有部分講明唔急賣又係咩心態(唔比講價?)

正常用得好地地唔會賣車
通常架車開始有問題
又或者車主霉 dum dur 撈唔掂先賣
正常買家都會有顧忌

新車已到就比人感覺係換車
感覺就唔同晒

家庭需要換七人車/移民急讓等都係同樣道理

正常用得好地地唔會賣車
通常架車開始有問題
又或者車主霉 dum dur 撈唔掂先賣
正常買家都會有顧忌

新車已 ...
secguard 發表於 2019-4-2 04:09 PM

唔一定 有啲人鍾意玩車 真係成日換車 有啲仲買啲問題車番黎整

女車主 =>乜都唔識
消耗品到期,冇換
4條胎光晒頭,要換既咩
部車保養存疑

女車主會幻想清潔D, 少揸

實情係撞過多XD