今朝影快相

今朝元朗出屯門,行慢線,見到後鏡閃兩閃,當時望味表,剛好80,無超到。返屋企再睇車cam,果然有相機,當時有四部車,無人見到部cam有反應,條片裏面我部車最慢,照計係影我後面快線果部。
萬一點錯相,話我照速,我可唔可以用條片做證據話唔係我超速?

今朝元朗出屯門,行慢線,見到後鏡閃兩閃,當時望味表,剛好80,無超到。返屋企再睇車cam,果然有相機,當 ...
hetzer 發表於 2019-4-2 22:14

唔會影錯,中左就係超,到時你有即係你個係開心速度計黎,去車房較翻好佢

經常比相機閃, 但唔一定超速, 唔一定告

香港係有5KM鬆位, 你行80KM應該可以安心

經常比相機閃, 但唔一定超速, 唔一定告

香港係有5KM鬆位, 你行80KM應該可以安心 ...
gn01119056 發表於 2019-4-3 11:04

而家得3KM

今朝元朗出屯門,行慢線,見到後鏡閃兩閃,當時望味表,剛好80,無超到。返屋企再睇車cam,果然有相機,當 ...
hetzer 發表於 2019-4-2 22:14

元朗出屯門去到虎地限速係70km/h,你位置喺邊度?

而家得3KM
arrychiu 發表於 2019-4-3 14:25

係WOR, 好似前排改左

係環廻公路近Yahoo Town.我返工日日行,都係第一次見擺果處,部機放係路邊草叢,D草呎幾高。果處限80.

via HKEPC Reader for Android

係環廻公路近Yahoo Town.我返工日日行,都係第一次見擺果處,部機放係路邊草叢,D草呎幾高。果處限80.

via ...
hetzer 發表於 2019-4-3 18:56

環廻公路近Yahoo Town係80
側邊,博愛迥旋處之後既路係50,直至出返環廻公路、元朗公路

有時相機會擺係,過左入天水圍西同洪水橋個出口之後既元朗公路上斜段

返屯門方向去到深圳灣橋底成日擺3腳架.匿埋喺碌柱後面

環廻公路近Yahoo Town係80
側邊,博愛迥旋處之後既路係50,直至出返環廻公路、元朗公路

有時相機會擺係, ...
patkwok 發表於 2019-4-4 11:56

放上斜段    我細車經常上斜前超速 沖斜,等部車慢慢跌速

via HKEPC Reader for Android