呢個位點泊呢?

相中箭咀位應該點泊呢?如果我泊架7人車係唔係要晨早倒車尾入?如果渣架車仔(e.g. Jazz, Morning)可唔可以做到唔洗晨早倒車尾入車?

請咁多位師兄指敎
thanks~~~~

呢個位算易泊:車位闊,通道闊,無柱⋯
主要係車尾入姐..
不過如果係大車要小心棵樹,可能會凸個頭出來頂住個入口

呢個位算易泊:車位闊,通道闊,無柱⋯
主要係車尾入姐..
不過如果係大車要小心棵樹,可能會凸個頭出來頂住 ...
pockchop 發表於 2019-4-7 15:37

如果我揸7人車,即係要喺路口晨早倒車車尾入?相反揸車仔可以車頭向鐵絲網入呢條通道?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

如果我揸7人車,即係要喺路口晨早倒車車尾入?相反揸車仔可以車頭向鐵絲網入呢條通道?

via HKEPC IR Pr ...
CSA41200 發表於 2019-4-7 03:52 PM

任何車都要車尾入,唔明你點解話要晨早?
就算係車仔都好,無人用車頭入㗎!

如果得番箭咀果個位一定要預早用尾入

via HKEPC Reader for Android

大把爛場爆得黎D位,要門口後入到個位tim.....

部車又唔會爆炸

相中箭咀位應該點泊呢?如果我泊架7人車係唔係要晨早倒車尾入?如果渣架車仔(e.g. Jazz, Morning)可唔可以 ...
CSA41200 發表於 2019-4-7 15:31

師兄講呢個尾位,如果細車用頭入,係搵自己笨 ,旁邊如果唔生性 ,泊出少少,或者喺長身車,足夠玩死自己 ,要用尾出返去,都未必得

大車,細車呢‘d位我都用尾入,
搵頭入真係玩自己!
我都泊過呢個場,已經算闊落喇!

任何車都要車尾入,唔明你點解話要晨早?
就算係車仔都好,無人用車頭入㗎! ...
pockchop 發表於 2019-4-7 15:56

有人用頭入,P牌仔囉!
我有同事P仔,又係呢d位,渣架舊E class搵頭入,
之後就撞花隔離架新車,返廠幾條膠邊就成皮野了!!

車頭入要多1.5米空間先夠位