養電單車真係好平

幾萬蚊部車
一千蚊樓下月租車位

唔行高速咁危險係香港九龍代下步都幾過癮

有排骨位更好,高速買部馬力好D....

同埋唔好擺自己係人地盲點

btw,我都準備考,點知個頭盔買錯碼

btw,我都準備考,點知個頭盔買錯碼 ...
DGCNYO 發表於 2019-4-9 23:26

報左名未?

我都想考26
沙駕o唔ok呢?

利申: 有1,2牌  (係唔係一報名就準備考強制試?)

平平地腳車一部,泊街好過
屋村車場由$350,幾年間加價加到...$9xx

幾萬蚊部車
一千蚊樓下月租車位

唔行高速咁危險係香港九龍代下步都幾過癮 ...
redcarcar 發表於 2019-4-9 22:58

其實50同70都係危險...
    如果高速是指over 80?

我都想考26
沙駕o唔ok呢?

利申: 有1,2牌  (係唔係一報名就準備考強制試?)
happychanbb 發表於 2019-4-10 00:01

我十多年前考沙駕, 一take 過 (楂車十幾年)
有路面經驗著數D,沙駕 貴,但排期快,有自己場 打八字。

有車牌就吾使考筆試,但都要排期考,好似分二次考,一次室內考慢車 兜圈,行雪糕筒 ,開車停車 等
第二次考打八字,打完就 出街 ,全程大約八個月左右。
考試日落雨就要取消再排過。

考完 合格 p仔買棍波 三保,一年已經三千幾4仟 250CC 車

btw,我都準備考,點知個頭盔買錯碼 ...
DGCNYO 發表於 2019-4-9 23:26

尼十年 阿蛇炒電單車,冇乜鬆手,以前後巷 吾阻人 都吾抄。
而家D老電新車 好X貴,升幅大過私家車。
買只台灣洋 大些小CC都 7皮嘢
一架超四已經 8皮,貴到暈

師兄努力,幾時考?

一聽到新車26都係得3保 就唔諗lu

整架烈火戰車 比骨位個個撞跌左爛野 又係自己硬食  成架拉走 真係一蚊都冇

朋友架車係骨位 燒左 波及到佢 都要硬食

我10年前揸R6,死咗兩嗰好友,一個Frd隻腳全部鑼絲,部車俾人偷咗之後就無再揸,命仔緊要。