新油站除左葵涌碼頭,仲有邊闁?
nerco 發表於 2019-4-18 08:11

我都係去開葵涌玩, 所以先入去入油~ 其他未去過~

回覆 30# nerco

esso 直頭無卷 所以我都廢時煩用 直減 $3.1 又信用卡扣數 1.5% rebate
平時打爆 $550 左右
=$550-$8.25=541.75/60L=9.0291666667

中石化真係入唔過,入中石油都可以
仲要我住港島 因為平個dd 再入去入油真係油錢都係番到=.=

回覆  nerco

esso 直頭無卷 所以我都廢時煩用 直減 $3.1 又信用卡扣數 1.5% rebate
平時打爆 $550  ...
sliva 發表於 2019-4-19 16:04

其實咁多人話入唔過,其實咩原因。。。。我一直入都無咩問題

而我自己親身經驗就大星星行得最少
我講平油,貴油未比較過
所以我其實係就近入,除左大星星就邊間平入邊間

回覆  nerco

平時打爆 $550  ...
sliva 發表於 2019-4-19 16:04

卷係恒生信用卡間唔中寄黎

回覆 33# nerco

燒得好快,一樣都係打爆 平時我行到750-780km
中石化得650-680km左右 中石油都行到720-750km
試過咁多間行1星期既自己車數據
我咩公司油卡都有

中石油-$3 720-750
esso-$3.1 750-780
大星星-$3.1 730-750
shell-$2.7 720-730
中石化-$3.5 650-680

平均我一星期入3次油 2日入一次

回覆  nerco

中石化得650-680km左右 中石油都行到720- ...
sliva 發表於 2019-4-20 00:50

She'll-2.5 only..

回覆  nerco

中石化得650-680km左右 中石油都行到720- ...

咁我同你差唔多,但中石化同caltex 掉轉左???

回覆  nerco

柴油?

回覆 38# asian_xl

hybrid

中石化最近可以做到-$4
昨日入左28L, 牌價$17.29/L

平油-$3, 入滿 $400 再用銀聯雲閃付即減$30
$370 / 28 = $13.2 / L