冇錯...全部系D葡萄L...
佢地仲會吹到雙田無敵唔使整
Andysland 發表於 2019-5-15 10:28

我都承認以前D車無咁多嘢係小D問題,
當年買架Civic除咗第一次之外都未返過廠,
不過而家就算日本車都多咗好多電子部份。

10個咁講9個都冇擁有過
dc33 發表於 2019-5-15 06:35

2手市場反映現實,你夠車行佬多貨?!

d人夠話豐田耐用啦!
我屋企用過AIphard10系到30系未又整到PK
代代都壞波箱,比DSG波箱更唔耐用
反而部老爺E5 ...
fox1114 發表於 2019-5-15 09:19

Alphard要壞都未壞到波箱,你點SM佢先會壞,佢果個仲要係好傳統既AT.....

福士 audi 1.8T. 2.0T  車款經常壞水泵.水膽.生氣批.下下整最少3K..
尤其系個水泵.換完行3-4年又再開始爆殼漏水..

德系車同日系車設計理念唔同嘅~
德系偏向性能 日系比較偏向日用~
你試試車頭機艙溫度 已經係兩個世界~

所以 德系車對比日系車嘅保養相對重要~

我之前Alphard 10系,20系,20系,依家30系,無事

想問A7以後會唔會出2.0T?

d人夠話豐田耐用啦!
我屋企用過AIphard10系到30系未又整到PK
代代都壞波箱,比DSG波箱更唔耐用
反而部老爺E5 ...
fox1114 發表於 2019-5-15 09:19 AM

但e51大食過坦克車

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

現款 Audi A3 在 2013 年推出,2016 年 Facelift 小改.

水尾款, 無乜賣點

福士 audi 1.8T. 2.0T  車款經常壞水泵.水膽.生氣批.下下整最少3K..
尤其系個水泵.換完行3-4年又再開始爆殼 ...
cacacaca 發表於 2019-5-15 21:01

呢樣真, 雖然我架未壞
前排收到信話原廠recall免費換