留意下拖車多數拖咩車可知一二
pockchop 發表於 2019-5-16 11:20

have report?

have report?
nganshiu 發表於 2019-5-21 06:59 PM

no report, 但係有個笑話,真人真事...

話說有個親人喺英國買車,嗰度歐洲車同Toyota差唔多價錢,我同佢講你咁忙不如買Toyota唔好時時煩整車⋯佢聽我話買左架二手但重有保養嘅Yaris...

有日架車突然間死火,佢撻唔着架車,叫左拖車,個鬼同佢講佢好耐未拖過Toyota...
跟住同佢撻番着架車,原來我個親人驚得滯入左D波所以撻唔着架車

仲乜鬼香港民智家下同大陸睇齊
豐田係全球汽車質量管理老祖宗既常識都冇曬
人地大陸人亂黎至少還愛國,罪不至白痴

回覆  arrychiu

啱啱轉 CVT 個時d司機就當自己係 5AT 咁渣,身重有兩噸乜野都玩得死。

出廠後又唔返廠睇 ...
風聆草 發表於 2019-5-16 10:45

CVT俾加減係用黎多彎路俾你控制部車,唔係用黎加減速波波盡

不過香港用家永遠都唔明,仲好自信話咁先有加速感

明明冼得仲勁過D mode....因為轉動有爬升感就覺得好左,幾咁易呃.....

80萬車 怕油貴 笑人食油既

應就唔係車主啦

楂緊,無乜大問題,係個sunroof 有啲怪聲解決唔到。

80萬車 怕油貴 笑人食油既

應就唔係車主啦
jazz2014 發表於 2019-5-22 07:08

當年幾多買520i既人,就係講慳油佢地係好自信咁去討論

唔好講笑,家下買車班人買半百到就一百粒,都可以聽到慳油黎幾個字

我都唔知點解但又笑人地英國豹用2.0T咁細偈,都唔知咩事

當年幾多買520i既人,就係講慳油佢地係好自信咁去討論

唔好講笑,家下買車班人買半百到就一百粒 ...
DGCNYO 發表於 2019-5-24 23:50

想慳油 真係玩1.5啦

揸住架80萬車 行3.5 v6na 想點慳油?

我就冇聽過揸法拉利用家..講唉油價又加啦

想慳油 真係玩1.5啦

揸住架80萬車 行3.5 v6na 想點慳油?

我就冇聽過揸法拉利用家..講唉油價又加啦 ...
jazz2014 發表於 2019-5-25 11:32

幾百粒應該未到班算死草都買得起既範圍

越有錢先越算死草丫!

我朋友做名車車行, 佢話班有錢佬買左架靚車從來未揸過, 一直擺係車房, 得個睇字
幾年後就會比車行sell 換架新款, 舊款佢地會換人Trade唔駛佢煩.
一上車睇個錶, 多數都唔會過3千公里!

平時99%時間都係揸返d 房車出街, 話慳油喎!
P.S.佢地以為$1.5一公里係慳油