平日放工時間, (1730-1830)
紅隧九龍去香港,Autotoll條隊仲長過人手付款條龍好多倍
反而假日用AUTOTOLL就真係快好多

之前有d新申請已經有免6個月月費,一join就一年,除返開平左一半都ok啦,ching 26呢個優惠仲抵,我都收到,送多兩程西隧添

平日放工時間, (1730-1830)
紅隧九龍去香港,Autotoll條隊仲長過人手付款條龍好多倍
反而假日用AUTOTOLL就真 ...
C9_1 發表於 2019-5-21 10:50

過左收費亭之後條雙白一直劃到去隧道口,呢一段都已經少左好多二收一啦條數都係返到

過左收費亭之後條雙白一直劃到去隧道口,呢一段都已經少左好多二收一啦條數都係返到 ...
laughingman 發表於 2019-5-21 17:18

autotoll塞到去理工灣, 人手收費冇車,
你會點行?

梗係去到最前先CUT番去最右autotoll.............

係,加德士再賞咭可以入油賺分扣autotoll月費

$30油換1分,1個月入到$1050油就夠分扣$35月費 ...
khokk2005 發表於 2019-5-21 10:25

以前有儲
而家用紅卡儲唔到分

via HKEPC Reader for Android

要搵既話就一定有既,但養部車,牌費保險泊車都走唔甩啦,autotoll 一年都只係$420,已經係養車條數入面架啦,相對黎講真係好少錢,
況且過隧道個時唔洗停定再起油,果種方便已經抵比啦

不過講真$35 一個月…
其實食少個 Lunch 就係…
停車起步真係浪費唔少能量
油電車既話,都叫有少少動力回收…
但都係浪費左~

真心$35 唔係貴

autotoll塞到去理工灣, 人手收費冇車,
你會點行?

梗係去到最前先CUT番去最右autotoll............. ...
C9_1 發表於 2019-5-21 17:28

呢個情況通常都係放工時間.

係,加德士再賞咭可以入油賺分扣autotoll月費

$30油換1分,1個月入到$1050油就夠分扣$35月費 ...
khokk2005 發表於 2019-5-21 10:25

joyfuel 咭減 $0.9, 紅咭減 $2.5, 入$400電油已經慳番個autotoll月費有多, 重未計紅咭幾時都可以加券一齊用. (joyfuel 咭減$0.9 時可以, 減$2.5果日就唔得). 真係冇動力用 joyfuel 咭儲分.

呢個情況通常都係放工時間.
chpyeung 發表於 2019-5-22 15:55

最憎呢D  . . . . 唔曉排隊的 X賊