[產品資訊] 鍍膜用左幾年有什麼方法保養?

係在日本公司Keepxx那裡做的, 聲稱有五年貨仔. 有什麼方法保養?

師兄 其實 做鍍膜之前 唔係資料搜習咗先?
真係決定 揀呢間做鍍膜 做之前 基本應該會問 日常如何保養
攞住張單 直接打電話落去 問清楚 點樣保養 仲好啦

呢啲拋物線自動導航問題,我哋識條鐵咩!

師兄 其實 做鍍膜之前 唔係資料搜習咗先?
真係決定 揀呢間做鍍膜 做之前 基本應該會問 日常如何保養
攞住 ...
kf 發表於 2019-7-25 00:50

你都問人貼膜, 機油, 高压洗车机...
https://www.hkepc.com/forum/sear ... mp;searchsubmit=yes
你買車前唔係資料搜習咗先?

個問題係 你都已經揀咗呢間嘢 做鍍膜 有啲咩問題 直接打電話落去問 會直接啲
我係 未做 未買 之前 問人嘅

個問題係 你都已經揀咗呢間嘢 做鍍膜 有啲咩問題 直接打電話落去問 會直接啲
我係 未做 未買 之前 問人嘅 ...
kf 發表於 2019-7-25 01:29

未買車就問人貼膜, 機油, 高压洗车机?
貼膜, 機油, 高压洗车机要保養呀?你這樣比較都得?
保養一定要原廠呀? 整車一定要去原廠呀?

新車未入手前 聽聞國內 發動機機油增多 資料手集之後 在喺度 問一下其他師兄 香港有冇 機油真檔增多案例 有咩問題呢
新車想好好keep住外觀 先問貼膜問題 又有咩問題呢
高壓洗車機 問各位師兄 又冇分享 你係咪未瞓醒 邊度有問到 高壓洗車機 要保養
新車汽車保養 返廠保養 唔得咩?

新車未入手前 聽聞國內 發動機機油增多 資料手集之後 在喺度 問一下其他師兄 香港有冇 機油真檔增多 ...
kf 發表於 2019-7-25 01:47

你2013年已經出post有車了, 有車了問人那麼多問題? 有車了不是一早做晒research? 有車唔知要問人貼膜, 機油, 高压洗车机?

師兄 依家咩事呢 我2樓 講嗰啲嘢 唔係挑機

係在日本公司Keepxx那裡做的, 聲稱有五年貨仔. 有什麼方法保養?
coffeeaddict 發表於 2019-7-24 23:25

師兄!照你段野我去理解, 你已經搵呢間野做咗, 反而係咁樣係度問,相信冇人答到你,間間質素不同, 你應該係問有冇人咁呀都係呢一間公司都做咗!先交流到, 各自產品佢哋自己公司先會熟!