點揀?Kia Stonic 定 Sorento

Sorento 大架,20個,2200cc 柴油 turbo,8速自動,貨車牌,
Stonic 細架,17個,6速棍波,1000cc 3缸turbo,
正常都會揀Sorento卦?但我反而喜歡Stonic個size!

Sorento
https://www.youtube.com/watch?v=DBryU7iuc7s

Stonic
https://www.youtube.com/watch?v=LosKGF_969o

我用sorento, 成日長途, 入倉油, $4-5 一升, 正!
內外都唔失禮, 又安全.

不過架車較大, 要小心D渣. 另外, 全保較貴, 要成 $11000, 因為係商用車

選sorento, 通常係較大青年人, 已經換過幾架車, 清楚知道自己鍾意D乜

Sorento 大架,20個,2200cc 柴油 turbo,8速自動,貨車牌,
Stonic 細架,17個,6速棍波,1000cc 3缸turbo ...
blkbd5 發表於 2019-8-5 16:03

Sorento型好多

我用sorento, 成日長途, 入倉油, $4-5 一升, 正!
內外都唔失禮, 又安全.

不過架車較大, 要小心D渣. 另外 ...
fastbear 發表於 2019-8-5 17:00

全保那麼貴真係要成日長途先有so

Sorento型好多
coffeeaddict 發表於 2019-8-5 18:38

真系各花入各眼,Sorento 就系大架,diesel 偈,大扭力,
Stonic two tone 色,compact SUV,最最最重要:6速棍仔,
只有去Kia試吓

真系各花入各眼,Sorento 就系大架,diesel 偈,大扭力,
Stonic two tone 色,compact SUV,最最最重要: ...
blkbd5 發表於 2019-8-5 21:33

香港地用棍仔好辛苦

冇得比較, 睇你咩用途...

最好笑係班車主
買左架車番黎但又要拆車章
唔想人地知你渣KIA
真正既又要威又要戴頭盔

最好笑係班車主
買左架車番黎但又要拆車章
唔想人地知你渣KIA
真正既又要威又要戴頭盔 ...
jukeqq2002 發表於 2019-8-6 10:23

拆野真係乜車都有
Hiace 都要換 Lexus
Smart 都要加AMG 一樣

棍好係好 好多人都知

各大 車都既 facebook  D 留言
跑車有棍必買

其實  睇車  就雄心壯志 棍呀 型呀

現實:
再望下 格黎個個 (老婆) 佢可能得1A牌
又再望下格黎跳跳下個個仔女
再睇下個價格

最後 又睇返D CVT  7~8 爸爸車  ,
好現實就係 望下一至五幾多爸爸揸住架7人車返工 仲有2張baby seat 係中間就知啦

所以有時車廠入棍 真係賣幾多先? 唔通有錢唔搵咩?  最後係點大家知啦