想買架二手車代步

小弟唔係好熟車,想請教下,買甚麼牌子的二手車代步好?

https://28car.com

去愛車人仕區吧

hkepcu1 發表於 2019-8-8 17:04

咩預算?
咩要求?
自己熟唔熟車?
有無駕駛經驗?

由於沒有資料.. 只可以講
    如果吾熟,最好先看價錢外型.. 之後就上GOOGLE SERACH 該車的缺點 . 那就好快就可以決定到.

唔係玩開車而且好熟外, 買二手車多數中計

睇預算。
買三兩年車,吾會平好多
正路 雙田車 代步計 算穩定 慳油
我公司之前部 哥老那 新車楂左三年幾,行左八萬咪
只係換下消耗品外,冇野整。
當然冇駕駛樂趣,個款又吾多吾掂
太舊雙田 十年以上 就開始多嘢換。

Toyota Corolla
Honda Fit / Civic
Mazda 2/3
Hyundai or Kia - Elantra / Morning

咩預算?
咩要求?
自己熟唔熟車?
有無駕駛經驗?
arrychiu 發表於 2019-8-8 09:23 PM

咩預算?100,000 以下,性價比高; 耐用
咩要求?'T' 同 'H' 的日本車,我楂過,不喜歡佢個軚盤好似好鬆咁。都楂過 'Mazda',軚盤及車感好好多,唔知 BMW 係咪一樣? 我見好多新牌仔,都買二手 BMW。
自己熟唔熟車?唔熟
有無駕駛經驗?有,但還是 P 牌
[

回覆 8# hkepcu1

歐洲車年紀一大就多野整

日本車勝在維修平, 你代步的話都係搵架易養會好D

要麼就50k 內搵架, 乜都唔搞, 壞左就劏左佢算

回覆  hkepcu1

歐洲車年紀一大就多野整

日本車勝在維修平, 你代步的話都係搵架易養會好D

要麼就50k 內 ...
vassilihk 發表於 2019-8-9 10:54 AM

日本車有咩好介紹??