買部10周年fit 定係俾多少少買部fit Hybrid?

我覺得10周年fit 好靚仔,7-9萬左右
不過如果買fit Hybrid (約10萬) ,  又可以買到Lexus CT200H
各位師兄有無意見?
Thx~

hybrid唔好買本田

回覆 1# 新遺失戰艦
本田新既Hybrid 就好  但FIT Hybrid 就一定唔好   以前有車友買過  差唔多就要換波箱

Lexus CT200H好似性價比唔高

Lexus CT200H好似性價比唔高
gn01119056 發表於 2019-8-12 09:42

識幾個FD 買 近2年 買lexus 都 冇過諗同睇過 ct200h   佢地話除左貪平之外. (朋友A: 窮就唔會睇lexus啦)....
入門都會睇IS 系.以上...

非HYBRID不可既, 搵返豐田車啦, 無乜理由唔買老行尊既, 其他廠又唔係做得好過佢~

至於CT......算吧啦~ 質素上係一架掛左凌志嘜既豐田車囉, 除非對個款有莫名既喜好, 如果唔係鍾意本身LEXUS優點既人好難係CT身上搵到買點~(其實樓上果位CHIGN都已經講左好大既原因)
要慳油又舒服, 正正經經搵返架PRIUS/CAMRY HYBRID咪又係咁上下價錢~
買架FIT仔想型下既, 普通汽油版咪得囉~ 油費都唔係貴過FIT HYBRID好多JE~

我覺得10周年fit 好靚仔,7-9萬左右
不過如果買fit Hybrid (約10萬) ,  又可以買到Lexus CT200H
各位師兄有 ...
新遺失戰艦 發表於 2019-8-11 14:00

新車?二手水貨定係大陸買? 十萬似係人仔價喎,fit 講明今年轉款,而家新車係貨尾,ct200h 個款都九年

via HKEPC Reader for Android

諗住都係2 手fit GE8 RS
想問下佢既CVT 多唔多問題?

新遺失戰艦 發表於 2019-8-12 13:27

原來二手,俾得十個仲買架8-9年既GE8 CVT,點解唔買二手行貨Jazz GK5 款又新啲年份都新啲,二手咪諗hybrid 換一次電都唔少錢,又唔知上手點用

via HKEPC Reader for Android

新遺失戰艦 發表於 2019-8-12 13:27

你只係為左型為個殼JE, 又擔心CVT多問題, 咁為乜要揀1.5 FIT呢??
明明當年HK代理可能都知用家對CVT信心同性能不足, 走去入副5AT返黎
你去買架行貨GE JAZZ咪得囉~