想轉 SUV

Lexus UX 好嗎?
新車都係30個少少
心動

》S :大大架 好安全 比人撞 冇事架

其實有冇對撞過既測試,證明?
$foo 發表於 2019-9-12 11:17

買架車都唔係特登攞嚟撞。。。安全就可以

呢d 5人suv 其實個尾箱一d都唔好放野

呢架ux仲明顯升到幾高 ,深都可以 不過太矮啦 所以野都要打平放

...
jazz2014 發表於 2019-9-12 07:49

最小都要去到mid size,GLC,Q5,X3果d先真係叫有空間。如果budget有限,X1應該係小型suv入面比較大小小果架。不過始終都係入門車。。。所以需然唔係特別平,但見人見子啦。。。但差不多同價3系會比X1吸引得多。。。

》S :大大架 好安全 比人撞 冇事架

其實有冇對撞過既測試,證明?

買SUV真係睇唔通點解要買d細細架既。。。Q3,Q2,X1,X2,GLA,UX。。。其實真係無乜空間,同價房車可能 ...
milkycloud 發表於 2019-9-11 14:20

呢d 5人suv 其實個尾箱一d都唔好放野

呢架ux仲明顯升到幾高 ,深都可以 不過太矮啦 所以野都要打平放

比我真係學樓上話 買架3系bmw放野 又大 空間又好 又跑得

不過現d賣車手法係睇個sales點吹

S :大大架 好安全 比人撞 冇事架
客: 咁好似坦克車咁 正喎
S : 車身高左 睇野又多左好野架  大雨呀 都冇事架

其實就係因為以為自己架車高左dd 就去到個d調頭上晒 行人路 ,大雨就狂衝呀

cx-5,not bad

要平既柴油sorento
比30幾歐洲車都買到

Lexus都有市場既, 不過就唔係用性能去計

回覆  arrychiu

見同鄉架Vezel咁好賣
其他同鄉又出埋Juke仲有CX-3
仲有位同鄉縮細架Vitara參戰
無理由自 ...
kanduki 發表於 2019-9-11 15:24

佢地就是知chr車廠定價過高(用Lexus品牌出,賣呢個價錢都好啲),所以香港代理不會入架啦,情願用rav4來頂佢個位,

回覆 12# arrychiu

見同鄉架Vezel咁好賣
其他同鄉又出埋Juke仲有CX-3
仲有位同鄉縮細架Vitara參戰
無理由自己唔整返架層級相約嘅車出唻