想轉 SUV

Lexus UX 好嗎?
新車都係30個少少
心動

自己去睇下,我都幾鍾意,有去車展睇過,但唔捨得買咁貴。
差唔多價位既有
GLA200(而家減到$32XXXX,但款尾)
X1(就facelift)
新款Q3都靚

再唔係等下GLB,不過應該4字頭

計實用就CRV

3個spec(我睇果陣未有hybrid),自己睇

自己去睇下,我都幾鍾意,有去車展睇過,但唔捨得買咁貴。
差唔多價位既有
GLA200(而家減到$32XXXX,但款尾 ...
misugi 發表於 2019-9-10 23:36

如果GLB $400K肯定賣到開巷

Lexus UX 好嗎?
新車都係30個少少
心動
$foo 發表於 2019-9-10 16:14

見到CVT三個字已經無興趣

見到CVT三個字已經無興趣
arrychiu 發表於 2019-9-11 01:29

Cvt好好笑

世界上好多既野用過返唔到轉頭

已Cvt 十個有九用過就唔會返轉頭

就算比個有一波 既d cvt 都係一樣

成37-42萬買部2.0 cvt,仲要rav4大件啲同抵食,都唔洗30萬,同一副engine同一個波箱 31萬平板啲設備同rav4差唔多

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# jazz2014

係香港渣得私家車都係有D 能力, 油錢唔算係一個concern

省油的CVT 係香港根本無市場

CVT反應又慢, 香港渣車吋吋對到盡, 蝕晒章啦

諗唔到有咩理由要咁大犧牲買UX~
去到呢個價位, 要性能無性能, 要空間無空間, 要靚樣都要揞一揞個良心先讚得出口話佢靚(呢個純個人睇法, 係街見咁多次UX都仲係有咁既感覺)
反而唔要UX既理由充分太多了, CVT!!!
個人睇法, LEXUS用得CVT既車(HYBRID除外), 基本上就係佢唔主打唔會點落料落心機既款, 係一個先偷工減料慳成本又後加返D設備隔音輝既車黎~
30幾萬大大細細唔少SUV車款牌子有得揀, 理性上唔明有咩POINT要揀UX~
難聽講句, 揀架NX我都話讚下車主揀左個靚款丫, 揀UX除左話買家買大牌子小家車充大頭之外, 真係比唔到咩COMMENT, LEXUS車展直頭費事行埋去架UX度~

咁當年水貨佬入C-HR
都係要差不多咁貴啫