車頭前鏡頭一問

之前係個朋友架車豐田佛仔到見到佢架車,
可以慢車3-4km 會自動著車身側鏡頭同前鏡頭 可以睇到條路以防撞前面或路膊,問佢話係原廠野,泊車方便D 想問下坊間有冇呢類野買呢? 上淘仔 都係會有開關制,沒有自動開

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

之前係個朋友架車豐田佛仔到見到佢架車 可以慢車3-4km 到會著車身側鏡頭同前鏡頭 問佢話係原廠野 想問下坊 ...
kelvin08 發表於 2019-9-28 19:12

之前係個朋友架車豐田佛仔到見到佢架車 可以慢車3-4km 到會著車身側鏡頭同前鏡頭 問佢話係原廠野 想問下坊間有冇呢類野買呢? 見通常要自己有個制個d

你由頭睇多次 講緊乜 完全唔明

可以慢車3-4km   到會著車身側鏡頭同前鏡頭??  <---講緊咩呀  
車身側鏡 一係開一係收埋? 正常行車唔會接埋  咩係前鏡頭? 自己加個D車cam呀?

慢車3~4KM 著側鏡 著車cam? 即係平時唔開側鏡? 唔開車CAM?

之前係個朋友架車豐田佛仔到見到佢架車 可以慢車3-4km 到會著車身側鏡頭同前鏡頭 問佢話係原廠野 想問下坊 ...
kelvin08 發表於 2019-9-28 19:12

my 2006 cheapo Nissan has this front cam~
I am sure a lot of modern cars have that too.

As you can see, there are a few angles to look at:

回覆 3# jazz2014

咪就係"前泊車鏡頭" 或者 "360泊車鏡頭"

有幾難明

樓主講緊360鏡頭 或者好似大貨車咁 行車時360鏡頭都會長著

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

樓主講緊360鏡頭 或者好似大貨車咁 行車時360鏡頭都會長著

(由 HKEPC Android 手機版 發出) ...
yipyipfung 發表於 2019-9-29 19:02

係呀 不過之前見到人地原廠都有 好奇有冇得只買前面 重點個功能係慢車情況自動開不用有開關制

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

係呀 不過之前見到人地原廠都有 好奇有冇得只買前面 重點個功能係慢車情況自動開不用有開關制

via HKEPC ...
kelvin08 發表於 2019-10-1 08:28
其實呢類鏡頭 慢車快車都會長著
加上你剩要前面 要黎睇位。買大貨車用果類夠用 。希望你嘅要求我冇理解錯

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我19年車原廠360
可隨時按軑控開鏡頭
10km/h 以上只顯示左車身+360
10km/h 以下可顯示車頭及車身+360

我相信係新車+有360原廠就有呢個功能
副廠自己裝個D 幾時都可以著鏡頭…

我19年車原廠360
可隨時按軑控開鏡頭
10km/h 以上只顯示左車身+360
10km/h 以下可顯示車頭及車身+360

我相 ...
jukeqq2002 發表於 2019-10-2 17:33

係呀 即係大多數副廠都未必做到10km 樓下啟動鏡頭?