有冇人去過日本租車?

用乜公司租好? 有冇D預定時唔洗俾錢去到先付款?

日本租車一般唔使預付訂金,google一下"日本租車"已經大把你揀。

zqwerty1616 發表於 2019-10-10 19:15

tocoo啦 包咗保險計唔算貴了,但不明點解要找唔洗預付的....想走數....!?!?

tocoo啦 包咗保險計唔算貴了,但不明點解要找唔洗預付的....想走數....!?!? ...
pure_water 發表於 2019-10-10 22:52

我去沖繩驚無啦啦有颱風,無得退

via HKEPC Reader for Android

zqwerty1616 發表於 2019-10-10 23:07

買旅保(check清楚啲條款保唔保),而唔是有事就走數.......日本人是信得你過先唔收訂,就算你唔去都要去賠償比人的... Ok!?!?

zqwerty1616 發表於 2019-10-10 23:07

去沖繩直接去OTS 租.. 打風佢地都慣.... 班機delay 話俾佢地知就得.... 遲拎車遲還車都得....

買旅保(check清楚啲條款保唔保),而唔是有事就走數.......日本人是信得你過先唔收訂,就算你唔去都 ...
pure_water 發表於 2019-10-10 23:55

沖繩就唔洗經tocoo, 經tocoo 都係貪佢有etc 同highway pass 又多租車公司選擇....
前年東京名古屋, 今年鹿兒島都係用tocoo
沖繩唔用etc 都無問題.... 舊年沖繩同幾年前沖繩都係租OTS

月底去沖繩租 OTS... 到咗先比錢。

平過 Toyota 租車。

zqwerty1616 發表於 2019-10-10 19:15

不同地方不同
tocoo要先登記信用卡, 到時cash/card/...

可經tocoo租OTS, Toyota, 日產...它只是agent.

tocoo 會自動收一筆保險費的??