其實依家仲有冇 冇 turbo 既新車?

小留意開...
電車又算唔算

點會冇.....
一部 Ford Mustang 5.0 KO你
nhoj 發表於 2019-10-28 16:20

講緊日本車呀

我覺得係 油秏 VS 牌費多
有日同個車主傾 油秏, 佢架二手(一年車仔) 2.2L turbo 凌志 油秏 同 我去澳洲果時 ...
faiwaic 發表於 2019-10-28 15:37

買車當然係興趣先決啦

牌費 油 之後先諗吧

成個豐田 本田牛龜cvt 全場任你選擇呀

要快要勁 要turbo sorry 冇

就係唔想比你地咁q快 ...
jazz2014 發表於 2019-10-22 19:12

點會冇.....
一部 Ford Mustang 5.0 KO你

我覺得係 油秏 VS 牌費多
有日同個車主傾 油秏, 佢架二手(一年車仔) 2.2L turbo 凌志 油秏 同 我去澳洲果時買架 01 年舊車 3.8L NA / 4L NA 油秏 差唔多 / 更食, 所以想知究竟想買車既人係睇牌費 定係油秏先決?

咩年代呀
仲要咩7千紅區爆turbo

多舊野多樣壞 改晒低轉turbo 啦
新車平均都5年保啦 驚什麼?世都係改變緊 壞咪整囉 係咪先

成日都有咁多野好擔心 車炸

新QQ turbo 1.3T ,dct 7+/-波箱

學D老野講: 多樣野多樣壞呀,傻仔~

阿媽係女人理論!

又唔係全部無turbo既....
Toyota 有Supra
Honda 有CRV, Stepwgn, Type R, NSX
Nissan 有QQ, GTR
Ma ...
ckkong97 發表於 2019-10-23 06:39 AM

就算無turbo都有super 叉

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

是咁的,小弟公司以前做過scope唔細的research, 有turbo同無turbo的引擎故障率無大差異。
Meanwhile 我老 ...
poopies 發表於 2019-10-25 03:40

All my current cars have snail...
They have less problems than my old NA Nissan 10 years ago...