買3 啦

認真。3仔真係唔錯

好貴!
sport 發表於 2020-1-10 01:13

下33萬都貴?

佢只係貴個日本車小小  睇返豐田房車都要30萬....

Bmw 3仔房車最平入場都要45萬 唔計op 咩等級 最cheap ,
Benz c200起手都要41萬

個d最 冇尾車就唔講啦 a class 118 咩ct200

3仔保費幾多 ?

via HKEPC Reader for Android

3仔保費幾多 ?

via HKEPC Reader for Android
hk.guy2 發表於 2020-1-10 08:30

可以問 個估一萬左右走唔甩

最近家庭 做緊一架benz 新 a class 爆ncb 都要一萬有找

不過仲有人話我保險 平個 你

可以問 個估一萬左右走唔甩

最近家庭 做緊一架benz 新 a class 爆ncb 都要一萬有找

不過仲有人話我保險 ...
jazz2014 發表於 2020-1-10 08:55

過幾年就會升到2/3萬
Ms有板你睇

一般車 粗用中 剛買

利申 窮人頂唔順油價
jazz2014 發表於 2020-1-9 13:54

想問下折舊係咪好快, 無免費充電, 好似同油價唔差太遠, 保費又貴, 充電位又少

好有興趣換MODEL 3, 好多好處, 亦都好多野未完善, 政府又幫油公司打壓電動車

睇黎最主要都係充電位, 無充電位基本唔使唸

下33萬都貴?

佢只係貴個日本車小小  睇返豐田房車都要30萬....

Bmw 3仔房車最平入場都要45萬 唔計op  ...
jazz2014 發表於 2020-1-10 07:45

好貴應該係指保費唔係車價

如果換新車, 我都會諗 TESLA.  

Tesla 保費+牌費 (8XX), 萬鬆D, 其實同其他車唔差太遠。我 1600cc 家庭電油車, 保費4000, 牌費 5700 啦.

而家日日揸, 油錢都二三千, 換電車點計都唔駛咁多. SUPERCHARGE 係要俾錢, 但一般如果食飯去街既停車場有差電, 其實都未必一定要 SUPERCHARGE.

日常保養都平好多, 返廠做SERVICE, 電車二三千, 電油車四五千起.

電動車唔駛停車熄匙, 我成日停老婆收工, 呢樣真係好幫到手.

主要有兩個原因我係唔會考慮 Tesla

1. 無自家充電位
2. 造工丶用料丶座位舒適度對唔住個車價

想問下折舊係咪好快, 無免費充電, 好似同油價唔差太遠, 保費又貴, 充電位又少

好有興趣換MODEL 3,  ...
gn01119056 發表於 2020-1-10 11:24

我係屋到充 所以我都係當佢腳車 可以用13a我都接受 我都有三相快充